Izvor: Svet plus, 03.Jun.2020, 10:35

Indijaner mafini! Deca će ih obožavati! (RECEPT)

Indijaner mafini! Deca će ih obožavati! (RECEPT)

Indijaneri su poznata kremasta i hrskava poslastica, a ovo su indijaner mafini. Bukvalno savršeni! Testo je mekano i sočno, čokolada hrskava kao ona na sladoledu, a fil lagan i prozračan! Pa prijatno!

Potrebno za indijaner mafine:

125 gr brašna

50 gr kakao

50 gr šećera

50 ml ulja

125 ml mleka

1 prašak za pecivo

1 jaje


300 gr šlag kreme

kisela voda
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
kašika goveđeg želatina


200 gr čokolade

ulje

kokosovo ulje (korišćeno u receptu)


Priprema:

Izmutiti sve sastojke, sipati testo u kalup za mafine (12 komada) i ispeći. Hladne mafine preseći na pola, tako da dobijete 24 komada.

Fil:

300 grama šlag kreme umutiti sa kiselom vodom po uputstvu sa kesice.

Punu kašiku goveđeg želatina umutiti kašikom sa dovoljno vode da može da nabubri (2-3 kašike vode). Ostaviti tako desetak minuta, a nakon toga staviti na kratko u mikrotalasnoj na najnizu temperaturu da se napravi sirupasta smesa.

Ovu smesu polako dodavati muteći u šlag penu.

Najbolje je da ova smesa od želatina bude spremna u trenutku kada završavate mućenje šlaga.

Špricem za torte i kolače stavljati šlag kao što je na slici i odmah ih odložite u frižider na hlađenje.

Za to vreme pripremite čokoladu. Bitno je da se topi na niskoj temperaturi i da ne bude previše gusta.

Prohlađenu čokoladu prelivati preko kolača, pustiti da se na žici ocede i ostaviti ih u frižideru do služenje.

Ukus ima je fantastičan, čak bolji od indijanera.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.