Imate proširene vene! Ovo je pravi tekst za vas!

Izvor: Svet plus, 05.Okt.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imate proširene vene! Ovo je pravi tekst za vas!

Preterani pritisak na vene nogu jedan od vodećih uzroka za nastanak proširenih ili varikoznih vena. Imate proširene vene? Da li znate koje su to najbolje obloge za proširene vene koje vam pružaju brzo olakšanje od bola, upale i otečenosti!? Ovo je pravi tekst za vas!

Noge su najudaljeniji ekstremitet ljudskog tela od srca, što znači da pumpanje krvi iz nogu nazad u srce nasuprot sili gravitacije zahteva dodatni napor.

Proširene vene mogu biti problem i preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << leta kada je vrućina, kao i tokom hladnijih meseci. Zbog visokih temperatura vene teško podnose vrućine jer se šire, a stvara se i otok u nogama. Nemojte očajavati, postoje prirodna rešenja.

Poznato je da naši ljudi vole sve i svašta da leče rakijom. Dobra, kvalitetna domaća rakija, pre svega komovica, odličan je lek za mnoge bolesti – kada se primeni spolja. Tako može da pomogne i kod proširenih vena.

Naime, rakija ima sposobnost da ublaži upalu i bol. Još je bolja opcija kada je pomešate sa nekim lekovitim biljem i tako napravite domaću tinkturu od koje ćete kasnije pripremati obloge za proširene vene. U ove svrhe se najviše koristi divlji kesten, od kojeg se dobija tinktura od divljeg kestena.

Divlji kesten sa rakijom predstavlja jednu od najviše cenjenih obloga za proširene vene. To ne treba da čudi, budući da je divlji kesten za proširene vene možda i najbolji prirodni lek koji možete pronaći. Zahvaljujući svom aktivnom sastojku escinu, divlji kesten deluje protiv-upalno, poboljšava cikrulaciju i jača zidove vena.

Priprema:

Uzeti 10 većih divljih kestenova, zatim ih sameleti što sitnije. Staviti ih u čistu staklenu teglu. Pripremite sada domaću rakiju - komovicu i odmeriti 2 dl, pa prelijte kestenove u tegli. Ostaviti teglu da odstoji nedelju dana na sunčanom mestu. Nakon toga procediti i sipati dobijenu tečnost u manju teglicu.

Od ove tečnosti kasnije pripremate obloge za proširene vene. Namočiti čistu tkaninu u tečnost, iscediti višak i naneti na proširene vene. Držati tako oko pola sata. Po potrebi, možete da zamenit obloge novim.

Divlji kesten je aktivan sastojak u kremama i gelovima za vene.

Jabukovo sirće!

Pored toga što je prirodno sredstvo za čišćenje i detoksikaciju organizma, jabukovo sirće dokazano poboljšava cirkulaciju krvi. Jabukovo sirće značajno umanjuje upalu i težinu nogu povezane sa proširenim venama.

Kako bi tretirali proširene vene, potrebno je da namočite čistu pamučnu tkaninu u jabukovo sirće. Ocediti višak tečnosti i previjati dobijenu oblogu na obolelo mesto. Najbolje da deluje preko noći.

Takođe će pomoći i ako lagano izmasirate zahvaćeno područje nakon nanošenja nerazređenog jabukovog sirćeta na kožu preko proširenih vena.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.