I “Happy” je plagijat? (video)

Izvor: Svet, 13.Mar.2015, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I “Happy” je plagijat? (video)

Nakon što je dobila jedan sudski spor, porodica legendarnog muzičara Marvina Geja ide dalje.
Sud je proglasio plagijatom hit “Blurred lines”, koji su napravili Farel Vilijams i Robin Tik, na osnovu tužbe koju je podnela porodica Marvina Geja. A sada stavlja sumnju i na to da je i globalni hit “Happy”, koji je harao muzičkim listama 2014. godine, takođe plagijat.
Kćerka i bivša supruga Marvina Geja smatraju da se Farel Vilijams “poslužio” pesmom >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Marvina Geja “Ain’t That Peculiar”.
Ipak, članovi porodice Marvina Geja, koji su nasledili sva prava na njegovu muziku (posle smrti 1984. godine), kažu i da ne nameravaju da idu u novu sudsku borbu.
Zadovoljni smo onim što smo do sada ostvarili“, kažu oni.
Singl “Happy” je najprodavaniji u 2014. godini. U Americi je prodat čak u 6,5, a u Velikoj Britaniji u 1,5 milion primeraka.
Procenite sami:

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

I “Happy” je plagijat? (video)

Izvor: Scandal.rs, 13.Mar.2015

Nakon što je dobila jedan sudski spor, porodica legendarnog muzičara Marvina Geja ide dalje...Sud je proglasio plagijatom hit “Blurred lines”, koji su napravili Farel Vilijams i Robin Tik, na osnovu tužbe koju je podnela porodica Marvina Geja. A sada stavlja sumnju i na to da je i globalni hit...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.