I Džo Koker utihnuo: Čuveni rok i bluz pevač preminuo u 70. godini,

Izvor: Svet, 22.Dec.2014, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Džo Koker utihnuo: Čuveni rok i bluz pevač preminuo u 70. godini,

Džo Koker, čuveni rok i bluz pevač, preminuo je danas u 70. godini, javio je Bi-Bi-Si.
Kokerov agent Beri Maršal potvrdio je da je pevač umro, ali nije naveo od koje bolesti. “ITV njuz”, međutim, navodi da je izgubio bitku od raka pluća.
Maršal je rekao da je Koker bio “prosto jedinstven” i da će biti “nemoguće da se popuni praznina koju je ostavio u našim srcima”.
Koker je umro u svojoj kući u Koloradu. Legendarni muzičar iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Šefilda imao je karijeru dugu više od 40 godina.
Džon Robert Koker rođen je 20. maja 1944. godine u Šefildu, u kojem je živeo do šezdesetih godina. Već 1961. je vodio “dvostruki život” – danju je radio na benzinskoj pumpi, a noću je pevao po klubovima.
Njegov međunarodni uspeh kao bluz-rok pevača počeo je 1964. Džo Koker je snimio 40 albuma i imao niz turneja širom sveta, navode “ITV njuz”.
Za pesmu “Up Where We Belong”, koju je uradio u duetu sa Dženifer Vorns, primio je nagradu Gremi 1983, a 2007. mu je uručen OBE za doprinos muzici. Iste godine primljen je u Hol slavnih u Šefildu. Najpoznatiji je hitovima “You are So Beautiful,” “With a Little Help from my Friends,” and “Unchain My Heart”, piše “Jorkšir post”.


Autor: BBC
Foto: mtv.com

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro Džo Koker

Izvor: Beta, 22.Dec.2014

LONDON, 22. decembra 2014. (Beta) - Engleski rok i bluz pevač Džo Koker umro je u ponedeljak u 70. godini od raka pluća, prenosi britanski Gardijan...Koker, čija karijera je trajala više od 40 godina, umro je posle duge bitke sa rakom pluća, navodi britanski list koji ga naziva "jednim od heroja...

Nastavak na Beta...

Preminuo Džo Koker

Izvor: VOA, 22.Dec.2014

Legendarni muzičar bluza i rok-en-rola Džo Koker - koji je u svojoj dugoj karijeri nastupao i pred publikom u Srbiji - preminuo je danas u svom domu u Koloradu u 71. godini života od raka pluća...Vrh top lista  je osvojio obradom pesme “With A Little Help from My Friends” koju u originalu izvode...

Nastavak na VOA...

UTIHNUO ČUVENI GLAS Džo Koker preminuo u 70. godini

Izvor: 24sata, 23.Dec.2014, 00:01

Džo Koker, čuveni rok i bluz pevač, preminuo je danas u 70. godini, javio je Bi-Bi-Si...Kokerov agent Beri Maršal potvrdio je da je pevač umro, ali nije naveo od koje bolesti. "ITV njuz", međutim, navodi da je izgubio bitku od raka pluća...Maršal je rekao da je Koker bio "prosto jedinstven" i...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.