Humanitarna akcija Merlinka festivala za Infektivnu kliniku u Beogradu

Izvor: Svet, 09.Dec.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna akcija Merlinka festivala za Infektivnu kliniku u Beogradu

Prodajom Merlinka zidnog kalendara za 2015. godinu i Merlinka bedža, organizatori festivala će prikupljati sredstva za renoviranje šestog odeljenja Infektivne klinike u Beogradu.
Organizatori Merlinka festivala žele da pomognu HIV pozitivnim osobama da u humanijim uslovima čekaju za pregled ili leže na intenzivnoj nezi, jer trenutno stanje u kome se nalazi šesto odeljenje nije prihvatljivo.
Tokom trajanja Merlinka festivala od 9. do 16. decembra na info pultu u Domu omladine biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << prodavan bedž “Tajna slobode leži u hrabrosti” po simboličnoj ceni od 100 dinara i Merlinka zidni kalendar za 2015. godinu po simboličnoj ceni od 200 dinara.

Merlinka zidni kalendar je autorsko delo 12 dizajnera koji su svoje radove poslali na konkurs za festivalski plakat. Radove prate citati Jovana Ćirilova, Nelsona Mandele, Albera Kamija, Majkl Mura, Mihaila Bakunjina, Džordža Orvela, Džudit Batler, Malkoma Eksa, Madone, Džima Morisona, Sigmunda Frojda i Voltera o slobodi.
LGBT organizacije će tokom cele naredne godine organizovati slične humanitarne akcije na kojima će prikupljati sredstva za šesto odeljenje Infektivne klinike u Beogradu i nadamo se da ćemo prikupiti značajna sredstva koja će se iskoristite za poboljšanje zdravstvenih usluga za HIV pozitivne osobe.
Predrag Azdejković,
Direktor festivala

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Humanitarna akcija Merlinke

Izvor: SEEcult.org, 09.Dec.2014

Organizatori festivala LGBT filma Merlinka prikupljaće u Domu omladine Beograda od 9. do 16. decembra sredstva za renoviranje šestog odeljenja Infektivne klinike prodajom zidnog kalendara za 2015. godinu i festivalskog bedža. Time žele da pomognu HIV pozitivnim osobama da u humanijim uslovima čekaju...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.