Hrana za lepu kožu

Izvor: Poznati.info, 05.Okt.2014, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrana za lepu kožu

Da li ste ikada razmišljali o tome koju hranu treba da jedete kako bi imali lepu kožu? Ovo pitanje bi trebali mnogi da postave jer ipak lepota, unutranja i vanjska dolazi od zdravih životna navika i određene hrane koja u sebi ima sve šta bi moglo da vam pomogne.

Treba da pazite šta jedete, a da to nije slatka, slana ili brza hrana. Takva hrana ne pravi samo celulit sa kojim se mnoge žene bore nego i bubuljice. Vreme je da kažete stop svim lošim navikama zbog kojih se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << osećate dobro.

Da bi vam koža bila manje suha i zaštićena od sunca, nećete pogrešiti ako pokušate sa crnom čokoladom. Upravo je ona bogata masnim kiselinama, antioksidantima i flavanolom koji pomaže da vaša koža ima sjaj kakav ste oduvek hteli.

Kokosovo ulje se isto treba naći na vašem popisu, a kako i ne bi kada se radi o ulju koje sadrži vredni vitamin E, zbog čega je koža mekana i bez bora. Osim toga dobar je za štitnu žlezdu koja vas čuva od akni i virusa te mnogih upala.

Da li volite da jedete šaragrepu? Ako ne onda je vreme da ju zavolite. Zašto? One nisu odlične samo za oči nego i za kožu. S njima bolje vidite, a ako ih mnogo jedete vaše će lice da bude čisto. U sebi imaju mnogo vitamina A koji će da pomogne kod stvaranja zaštitnog sloja kože te zaštiti od raka.

Mnogo je danas onih koji imaju problema sa stresom, bilo zbog posla ili porodičnih odnosa. Ako želite da se bolje osećate onda je vreme za losos. Upravo ova riba u sebi ima dovoljnu količinu vitamina D koji je dobar za mozak, kosti i srce. Omega 3 kiseline koja ima pomažu vam u borbi protiv bora.

Ne zaboravite da samo o vama ovisi kakva će da vam bude koža. Neka uvek bude lepa i mekana, a to možete samo uz pomoć ove hrane i crvene babure, ukusne paprike bogate C vitaminom.

Autor: Sanja, Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.