Hladno i zdravo predjelo! Humus u paprikama!

Izvor: Svet plus, 26.Okt.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladno i zdravo predjelo! Humus u paprikama!

Već smo pisali o tome koliko je humus zdrav ali nije preterano ako ponovimo da humus pruža više vitamina i minerala od bilo kojeg drugog umaka ili namaza. Vi u humus možete dodati i druge namirnice koje volite jer leblebija ne sadrži u potpunosti potrebnu dnevnu količinu belančevina, što znači da humus nema sve bitne aminokiseline koje imaju meso, riba, mlečni proizvodi i jaja. Zato evo jedne odlične ideje za hladno i zdravo predjelo sa humusom uz dodatak jaja i još po nečega... Humus >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << u paprikama! 

Potrebno za humus u paprikama:

Pre svega napravite humus, a recept možete naći OVDE.

15 paprika

50 grama humusa

50 grama feta sira

30 grama sitno seckanih krastavčića

1 kuvano jaje, sitno isečeno

1 kašika sitno sečenog crnog luka

2 pune kašike tunjevine


Priprema:

Očistite paprike od semena i presecite na pola po dužini.

Pomešajte humus sa svim ostalim sastojcima sa spiska. Napunite paprike i ukrasite po želji. Dobro rashladite i poslužite.

Na isti način možete puniti i paradajz ako ga više volite od paprike.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.