HRVATSKI MEDIJI BRUJE O IZJAVI VUKA KOSTIĆA - zbog jedne činjenice nazivaju ga licemerom

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 21:38

HRVATSKI MEDIJI BRUJE O IZJAVI VUKA KOSTIĆA - zbog jedne činjenice nazivaju ga licemerom

Evo šta pišu.

Vuk Kostić je izazvao pravu buru u medijima svojom izjavom da treba sagraditi berlinski zid između Srbije i Hrvatske. I dok ga jedni podržavaju, drugi su zgroženi ovakvim stavom.

Interesantno je kako hrvatski i bosanskohercegovački mediji pišu o ovoj izjavi.

Hrvatski portal Index piše da je Kostić licemeran i da je "granica bez zida" omogućila tom istom glumcu da glumi u tri filma koje je producirala i koproducirala Hrvatska. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Oni su istakli da je Kostić je igrao u hrvatskom filmu Anka, režisera Dejana Aćimovića. Ostvarenje je snimljeno prema romanu Mate Lovraka "Anka Brazilijanka".

Osim u Anki, Vuk Kostić je igrao u još dva filma koji su finansirani i iz Hrvatske. Reć je o ostavrenju "Krugovi" koji je snimljen u koprodukciji Srbije, Nemačke, Slovenije, Francuske i Hrvatske. Drugi je film Neprijatelj koji su zajedno snimale Hrvatska, BiH i Srbija.

Bosanskohercegovački portal radio Sarajevo. prenelo je vest sa naslovom: Skandalozne izjave srbijanskog glumca.

Oni su se pored izjave o građenju zida, usrasredili i na Kostićevo, navodno, negiranje postojanje bošnjačkog jezika u istom intervjuu.

"To je prešlo sve granice. Smatram i te Bošnjake za naš narod. Mi smo svi ranije govorili isti jezik, a sad imaš crnogorski, bošnjački – ja to ne priznajem. Možeš govoriti srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski. Hrvati su veliko pleme, nemam ništa protiv, ali bošnjački ne postoji", rekao je Kostić pa nastavio:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.