HRVATI SU ME ZABRANILI, SRBIJA MI JE DALA SVE! Nada Topčagić o otkazivanju nastupa - Treba im vratiti istom merom

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 17:10

"HRVATI SU ME ZABRANILI, SRBIJA MI JE DALA SVE!" Nada Topčagić o otkazivanju nastupa - Treba im vratiti istom merom

Pevačica je za drastične poteze.

U Hrvatskoj su ponovo zabranjeni koncerti izvođača koji dolaze iz Srbije, Jelene Karleuše i Harisa Džinovića.

Ovim povodom oglasila se pevačica Nada Topčagić koja je istakla da bi u Srbiji trebalo uzvratiti istom merom.

- Srpski narod je takav, vrlo brzo zaboravlja. Njihovi pevači se kod nas slušaju na svim radio stanicama, a retko kada ćete na radiju u Zagrebu čuti naše izvođače. Ja bih drugačije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radila da vladam. Ako ti ne daš meni, ne dam ni ja tebi. Ja tebi dajem kolač, a ti meni ne daš - zašto bih ja bila luda da ti dajem, a ti mene šutiraš u d**e? Zabranila bih ulazak u Srbiju onima koji su se o nas ogrešili i koji su nas pljuvali. Istom merom bih sve vraćala - kaže Nada.

Malo je poznato da je Topčagićeva u Hrvatskoj zabranjena već 33 godine.

Ja sam zabranjena jer sam pevala u Vukovaru. Zabranili su me odmah 1990. godine kao da sam pucala. Kao da sam imala kalašnjikov sa sobom! Zabranjena sam za vek-vekova. Ja sam u Vukovaru odrasla, između Osijeka i Vinkovaca - poručila je Nada Topčagić.

- Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da biram, veru sam promenila. Meni je Srbija sve pružila - kazala je Nada svojevremeno.

Podsetimo, na zvaničnom profilu festivala "Island of Love" napisao je kako su zbog pritisaka prinuđeni da otkažu najavljene koncerte.

"Obaveštavamo vas da otkazujemo sve planirane koncerte muzičara iz regiona. Naš primarni cilj ovog leta je bio da obezbedimo zabavu za sve goste našeg kraja, ali zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, pre svega onih u režiji "domovinskog pokreta", prinuđeni smo da otkažemo sve navedene koncerte.

Mišljenja smo da se u ovim mutnim političkim igrama, koje stvaraju veoma ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, koriste uvaženi veterani. Cilj ovog projekta je zabaviti se, širiti prijateljstva i promovisati Hrvatsku kao destinaciju koja na isti način dočekuje sve svoje goste, bez obzira na poreklo, veru ili bilo koju drugu osnovu. Zahvaljujemo se svima koji su do sada posetili ostrvo i bili deo magične zabave."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.