Godišnjica Čkaljine smrti: Hvala Srbijo, pustili ste da glođem koske

Izvor: Prva.rs, 20.Okt.2017, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica Čkaljine smrti: "Hvala Srbijo, pustili ste da glođem koske"

Poslednje godine života, proveo je daleko od očiju javnosti, a umro je sa 80 u tugi i bedi. Žalio se kako ga muči samoća, kolege su ga napustile, a gledao je prijatelje kako umiru.
Prilikom uručenja nagrade za životno delo "Car Konstantin", u govoru je rekao sve što ga je tištilo.
"Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovdje", rekao je tada Čkalja.
U poslednjem govoru, poslednji nacionalni junak opisao je surovu istinu i svoju realnost.
"Hvala Srbijo, pustili ste me da glođem koske".
Glumac, koji će ostati upamćen kao Jare, Gvozden, Mita, Blagoje, Srećko napast, Jovanča Mićić i koji je gledaocima podario toliko smeha, preminuo je 20. oktobra 2003, u 80. godini, piše slobodna-bosna.ba.


 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.