TATA UMRO, BRAT SE UDAO! Da li se iza stihove poznate pesme kriju poslednje reči PREMINULOG PRIJATELJA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 19:20

"TATA UMRO, BRAT SE UDAO!" Da li se iza stihove poznate pesme kriju poslednje reči PREMINULOG PRIJATELJA?

"Bio je drag i talentovan čovek..."

Bjesovi su reputaciju najmisterioznijeg i najžešćeg benda domaće alternativne scene zadržali do danas, o čemu govore i još žive legende o njihovim pesmama.

Već godinama se ispredaju priče o stihovima numere "Avioni pevaju", dajući joj titulu najmisterioznije pesme eks Ju i srpske scene.

"Juče je umro tata pas i brat se udao. Tata pas se napio i pevao", deo je stihova, čiji autor je poznati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << muzičar Zoran Marinković, osnivač Bjesova.

Prema jednoj od urbanih legendi pesma je nastala tako što je zapisivao posmrtno buncanje svog prijatelja pesnika Miodraga Jakovljevića, koji je preminuo tačno na svoj 30. rođendan.

- Znam za te priče. Kao, neki moj prijatelj je stihove pesme "Avioni pevaju" buncao na samrti, a ja sedeo pored njegove bolničke postelje i zapisivao... Zanimljivo, ali nije istinito. Taj čovek koji se pominje zaista je postojao. To je Miodrag Jakovljević. Bio je drag i talentovan čovek, meni i Goranu blizak prijatelj. Umro je 15. decembra 1992. godine. Rak debelog creva... "Avione" smo njemu posvetili iz razloga što je svirao usnu harmoniku na prvom, kućnom, zvučnom zapisu ove pesme. Prava istina je da sam tekst pesme smislio i napisao ja lično - objasnio je Zoran Marinković jednom prilikom i stao na put dugogodišnjim nagađanjima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.