Glumica Vesna Pećanac se pojavila u javnosti godinu dana nakon ispovesti da se hrani u narodnoj kuhinji

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2023, 16:24

Glumica Vesna Pećanac se pojavila u javnosti godinu dana nakon ispovesti da se hrani u narodnoj kuhinji

Dostojanstveno.

Komemoracija u čast reditelju Jagošu Markoviću održana je danas 27. septembra u "Narodnom pozorištu".

Jedan od najznačajnijih domaćih pozorišnih reditelja napustio nas je 22. seprembra.

Veliki broj kolega i prijatelja došli su da mu odaju počast, a između ostalih tu je bila i glumica Vesna Pećanac, koja se dugo nije pojavljivala na javnim događajima.

Ona se na komemoraciji pojavila u sakou i košulji, dok je kosu podigla, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a sve vreme je bila ozbiljnog izraza lica.

Umetnica je pre nekoliko godina dospela u centar pažnje nakon što je priznala da živi na rubu egzistencije i da se hrani u narodnoj kuhinji.

- Imala sam problema, neke sam rešavala, ali nisam uspevala da rešim sve. Gladovali smo otkako je Živko otišao. Gladovali smo mi i dok je Živko bio sa nama. Čak je on to pisao u novinama. Da nije bilo jedne gospođe Marine, šefice samoposluge, koja nam je krišom davala hranu... On je napisao: "ja i moja porodica ne bismo imali šta da jedemo i ne bismo preživeli". Mi smo gladovali, a ćutali. Odlično je gladovati, to je mnogo dobra stvar. Jedeš manje, ali dugo žvaćeš. I onda, to kad se svari, toliko dugo treba da žvaćeš da se pretvori u tečnost i da samo sklizne - rekla je na početku Vesna i dodala:

- Još 2006. godine u Zemunu nisam imala struje, vode, prokišnjavalo je sve. Bila sam u depresiji zbog smrti oca, majke i muža. Kad sam došla u kuhinju, dešavalo se svašta. Da ne stignem da uzmem za decu i sebe hranu, pa da zaposleni neće da mi daju. Jednostavno neće, žena koja radi u kuhinji mi ne da, ja odem iza, na kraju radnog vremena, ona mi kaže: "Ne može". Nisam mogla da verujem kad sam to doživela - dodaje glumica.

- Ovo što je mene snašlo može svima da se desi. Takva su vremena i idu takva vremena da svima ovo može da se desi. Treba ići napred, naći svoj pravac - zaključuje Vesna za "Oko magazin".

Inače, Vesna se poslednji put pojavila u javnosti 4. decembra na promociji jedne knjige u Narodnom pozorištu, a pre toga  u maju na jednoj promociji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.