Gitarijada 2023. godine: Evo ko su učesnici!

Izvor: Svet plus, 02.Avg.2023, 19:59

Gitarijada 2023. godine: Evo ko su učesnici!

Gitarijada 2023. godine od 24. do 26. avgusta na Kraljevici! Čuveni basista Marco Mendoza je "rokonačelnik" 56. Gitarijade, a evo ko su učesnici.

Organizatori najstarijeg rock festivala na Balkanu pripremili su zanimljiv program za fanove iz zemlje i regiona – od 24 do 26.avgusta na Kraljevici nastupiće rock veterani potpomognuti mladim snagama.

Pored takmičenja demo bendova, zaštitni znak Gitarijade postala je titula „rokonačelnika“ – ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ta čast pripala je poznatom svetskom basisti Marku Mendozi (Whitesnake, Thin Lizzy, Journey, The Dead Daisies), kojem će gradonačelnik Zaječara Boško Ničić svečano predati ključeve grada na otvaranju na Feliks Romulijani.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što ću postati rokonačelnik ovog legendarnog festivala“ istakao je Marko. „Još srećniji sam što ću nastupiti na Gitarijadi sa svojim bendom i spremam posebnu set listu za to veče. Pridružite nam se u slavljenju muzike i dobrog raspoloženja!“

Program 56.Gitarijade izgleda ovako:

Četvrtak 24.avgust:

I polufinale

Direct Drive (pobednik 55.Gitarijade)

Generacija 5

YU grupa

Deca Loših Muzičara

Petak 25.avgust:

II polufinale 

Cardinal Point (predstavnici BARF festivala)

Divlje Jagode

Marco Mendoza

Smak Plus

Subota 26.avgust:

Finale

Osvajači

Neverne bebe

Proglašenje pobednika Gitarijade

Dr. Nele Karajlić

Mortal Kombat

Ulaz na Gitarijadu je, kao i do sada, besplatan!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.