Gibonni biografija

Izvor: Poznati.info, 30.Jun.2014, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gibonni biografija

Zlatan Stipišić Gibonni je poznati hrvatski kompozitor, pevač i muzičar koji dolazi iz muzičke porodice. Iza sebe ima mnogo hitova koje svi radi slušaju, a osim pevanjem Gibonni je postao aktivan i kod pomaganja drugim ljudima.

Gibonni je rođen 13. avgusta 1968. kao Zlatan Stipišić koji je kasnije dobio nadimak Gibonni. Bogatu karijeru je počeo 1980. godine u hevi metal bendu “Osmi putnik”. Posle ove grupe Gibonni se pridružio grupi “Divlje jagode” sa kojima je >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << snimio nekoliko demo snimaka pre nego se grupa raspala.

Solo karijeru je počeo 1990. godine sa pesmama u kojima je kombinovao elemente popa, roka i moderne dalmatinske pesme. Nije trebalo da prođe mnogo vremena, a da iza sebe ne stvori veliku grupu sledbenika i to najviše među mladima.

Njegova popularnost je počela polako da raste izvan granica Hrvatske, a danas je poznat kao jedan od najuticajnijih muzičara na području cele bivše Jugoslavije. Jedna od pesama sa kojima se proslavio je “Cesarica”. Ovu pesmu je napisao za Olivera Dragojevića.

Osim što je postao uticajan u muzici Gibonni je rešio da pomaže drugim ljudima. Tako je 2003. godine imenovan za ambasadora dobre volje UNICEF-a. Od tada je uključen u mnogim humanitarnim koncertima. Pevač je u srećnom braku i ima troje dece.

Gibonni je autor mnogih pesama kao što su: “Mirakul”, “Judi, zviri i beštimije”, “Ruža vjetrova”, “Kruna od perja”…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Nastavak na Poznati.info...






Povezane vesti

Gordan Kičić biografija

Izvor: Poznati.info, 01.Jul.2014, 14:11

Gordan Kičić je glumac koji iza sebe ima bogatu karijeru i mnogo projekata. Do sada je snimio preko 14 filmova i TV serija, a uloga koja mu je donela najveću popularnost je ona u filmu “Mala noćna muzika” za koju je dobio mnogo nagrada...Gordan Kičić je rođen 5. avgusta 1977. godine u Beogradu,...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.