Gde je nestao novac Saše Popovića? Bivši vlasnik Granda progovorio o finansijskom krahu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 12:33

Gde je nestao novac Saše Popovića? Bivši vlasnik Granda progovorio o finansijskom krahu

"Imao sam neviđeni peh s Dafinom, a imao sam sve u svojim rukama.". Saša Popović, kreativni direktor Grand Produkcije, a nekadašnji vlasnik, imao je hiljadu puta veća primanja od ostatka zemlje, a onda se desio sunovrat.

Skandal iz 90-ih godina, vezan za propast Dafiment banke i danas je aktuelna tema.  Čuvena bankarka,  Dafina Milanović oštetila je pola zemlje, a jedan od prevarenih klijenata jeste upravo i Saša Popović. On navodi da je u Dafiment banku uložio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oko 300.000 maraka, a bankarka mu je lično garantovala kamatu od 17 odsto.

  -Kad se raspao Slatki greh, imao sam dovoljno para da ne radim i živim kao car. Otišao sam kod Dafine čim sam shvatio da ću sve potrošiti. Kad me je videla, rekla mi je: "Sale, dušo moja, tebi će mama Dafina dati kamatu od 17 odsto." Zbog nje sam čak prodao i stan u Novom Sadu i dva skupa auta! Sve sam stavio kod nje u banku i sledećeg dana zaradio sam 20.000 maraka, svima sam se hvalio s tim novcem..., rekao je Popović.

Njegova primanja bila su čak 1000 puta veća od mesečnih primanja prosečnih građana u zemlji. O tome govori podatak da je prosečna plata iz 1993. godine iznosila 25 maraka, dok je Popović svakog meseca podizao i do 25 000 maraka. Međutim, ovakav život trajao je svega 9 meseci.

-Prošlo je devet meseci, kamata je bila 17 posto mesečno, a svaki mesec sam dizao 25.000 maraka kamatu. I ja raširim onih 25 "bradonja", sede pokojni Raka, Brena, Dragana Mirković, ja uđem: "Šta je bilo, ajde na pevanje, ja sam moje otpevao. Vidi, ovaj mesec." I tako sam se šepurio s onim kamata, ispričao je Popović

Na potencijalnu finansijsku propast prva ga je upozorila njegova najbliža saradnica Lepa Brena. Popović se prisetio kako ga je Brena pozvala na telefon kako bi mu pomogla da spasi svoj novac.

 -Rekla mi je: "Sale, molim te, vadi pare odatle, sve će da propadne, imam dojavu.

Popović je takođe otkrio šta se dalje dešavalo nakon kontakta sa Brenom.

-Otišao sam te 1993. u banku, rekli su mi da imam 405.000 maraka. Uzeo sam punu kesu novca! Ali Dafina mi je onda rekla da ostavim novac još tri meseca i da će mi onda isplatiti čak 700.000 maraka.

On u nastavku dodaje da je Dafini dao novac, a zatim se ponovo video sa Brenom.

- Dao sam joj te pare i otišao kod Brene, koja me je izvređala jer nisam uzeo novac. Posle samo nedelju dana Dafina je pukla! Nisam nikoga mogao da dobijem na telefon.

Nakon ovakvog finansijskog sloma, estradni mag bio je prinuđen svoj život preseliti u 12 kvadrata.

- Četiri godine živeo sam kao sirotinja. Jedino skupo što sam imao bila je garderoba. Imao sam 60 pari patika, mnogo odela, živeo sam u garsonjeri od 17 kvadrata, na 12. spratu na Novom Beogradu. Svi su znali da imam skupu odeću, zato su me i opljačkali! Sećam se tog dana, ušao sam u stan, a tamo nije bilo ničega! Sve su mi odneli, ostavili su mi samo pidžamu - dodao je.  Tek posle deset godina uspeo je da povrati oko 12.000 evra.

Podsetimo se da je Dafiment banka prevarila oko 150.000 štediša, te napravila dugovanje veće od 400 miliona maraka. Bankarka Dafina Milanović dugo godina bila je u bekstvu, ali 2002. godine uhapšena je u Nemačkoj. Međutim protiv nje nikada nije dignuta zvanična optužnica, jer je preminula 2008. godine.

Srbija Danas/Republika.rs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.