GRUPA ZEMLJA GRUVA OSVAJA SFRJ!

Izvor: Kurir, 15.Maj.2011, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRUPA ZEMLJA GRUVA OSVAJA SFRJ!

Gruvaju iz sve snage. Grupa Zemlja gruva donela je jedan potpuno novi zvuk u Srbiju, a mnogi kažu da bolje zvuče uživo nego na snimku. Pevačica Zoe Kida stvara mešavinu više muzičkih pravaca - hip-hopa, regea, soula, R&B... i što je najbitnije, publici se to dopada. Prošle godine objavili su album „WTF Is Gruvlend“ i proslavili rođendan velikim koncertom u beogradskom Domu omladine, a sinoć su taj ugođaj ponovili, i to na istom mestu.

Gruvaju iz sve snage.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Grupa Zemlja gruva donela je jedan potpuno novi zvuk u Srbiju, a mnogi kažu da bolje zvuče uživo nego na snimku. Pevačica Zoe Kida stvara mešavinu više muzičkih pravaca - hip-hopa, regea, soula, R&B... i što je najbitnije, publici se to dopada. Prošle godine objavili su album „WTF Is Gruvlend“ i proslavili rođendan velikim koncertom u beogradskom Domu omladine, a sinoć su taj ugođaj ponovili, i to na istom mestu.

* Jeste li zadovoljni kako je prošla godina između dva koncerta u prestonici?

- Prošla je godina otkako smo postavili album za besplatno preuzimanje na naš sajt gruvlend.net, i to baš 1. maja. Izgleda da je ovaj datum imao dobru karmu jer sve što nam se desilo u narednoj godini bilo je fantastično. Sve u svemu - jedna pobednička godina!

* Jedna od prvih stari koja padne na pamet kada se kaže Zemlja gruva je vaš stil oblačenja. U kojoj meri je on bitan?

- Naša muzika je jednako bitna kao naša pojava na sceni jer to je nerazdvojivo za celokupan utisak. Uživamo u kostimiranju, što se i primećuje, i trudimo se da to iznesemo na jedinstven način. Od frizura preko šminke, do kostima, sve mora da ima Gruvlend pečat, koji čine profesionalci, a privatno naši prijatelji s kojima sarađujemo!

* Osvojili ste Oskar popularnosti za 2010. godinu, u kategoriji „Novi zvuk“, nagradu za hit godine Pop mašine radija B92, kao i nagradu za najbolji album po mišljenju čitalaca Popboksa. Koliko vam znače ova priznanja?

- Moram priznati da smo i pre ovih nagrada čvrsto stajali iza muzike koju stvaramo, jer je nastala kao plod kolektivne potrebe, inspiracije i ljubavi. Naša muzika je iskrena, u velikoj meri autobiografska i namenjena je svim generacijama. Divno je videti decu u publici koja pevaju naše stvari i radujemo se što će odrastati uz naš zvuk. Kao kad smo davnih osamdesetih slušali Bajagu, Bebi, Oktobar....

* Čini se da je regionalni MTV odmah stao uz vas i imali ste prilike da odete na turneju „Nju saund of Belgrejd“. Kakve utiske nosite iz regiona? Imaju li „preko Drine“ uho za našu muziku?

- Ta turneja bila je dobar test da vidimo kako stojimo i kako nas prihvata publika bivše SFRJ. Jednom rečju - sjajan provod, super energija i dokaz da smo se uželeli jedni drugih. Muzika ne poznaje granice.

* Kad publika koja vas verno prati na svim nastupima može očekivati novi album?

- Polako ćemo ih iznenađivati singlovima, koji će moći da se besplatno preuzimaju s našeg sajta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.