Folksvagen ima novi top model!

Izvor: Svet, 29.Apr.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagen ima novi top model!

Iako model Phaeton nije ispunio očekivanja, Folksvagen ne namerava da odustane od luksuznih limuzina smeštenih klasu iznad modela Pasat. Potvrda za to stigla je na salonu automobila u Šangaju, gde je nemački gigant predstavio koncept novog modela, a sve liči na to da je pred nama budući top model.
Luksuzna limuzina sa siluetom kupea duža je, naime, od pet metara, u širinu ide skoro do dvametra i ima velike točkove od 22 inča. O raskoši u unutrašnjosti govori međuosovinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << razmak od čak tri metra, a putnici na zadnjim sedištima imaju centralnu konzolu pomoću koje mogu da kontrolišu mnoge funkcije automobila i upravljaju multimedijalnim sistemom sa dva ekrana, fiksiranih na “leđima” prednjih sedišta.
Model ima hibridni pogon koji se sastoji od benzinca sa 210 KS i električnog motora sa 124 KS. Ukupna snaga iznosi 245 KS uz obrtni momenat od 500 Nm, sa baterijama automobil može da prevali maksimalno 50 km, dok ukupno, uz benzinski motor, stiže do 800 km.
Folksvagen s ponosom podvlači potrošnju od 2,3 l/100 km i emisiju CO2 od 55 g/km. Pošto je snaga umerena, a automobil veliki i težak, performanse nisu spektakularne: ubrzanje do 100 traje 8,6 sekundi, a brzina iznosi 130 km/h kada se vozi samo na baterije i 232 km/h uz benzinski motor.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Folksvagen ima novi top model!

Izvor: Scandal.rs, 29.Apr.2015

Iako model Phaeton nije ispunio očekivanja, Folksvagen ne namerava da odustane od luksuznih limuzina smeštenih klasu iznad modela Pasat. Potvrda za to stigla je na salonu automobila u Šangaju, gde je nemački gigant predstavio koncept novog modela, a sve liči na to da je pred nama budući top model...Luksuzna...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.