Izvor: Scandal.rs, 02.Jan.2017, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fleke po licu i bore? Možda je zapravo vaš partner kriv za to!

Ako vam po licu stalno izbijaju fleke, a nikako da otkrijete šta je tome uzrok, možda vam je problem sve vreme bio pred očima a vi toga niste bile svesne. Jedan inostrani ekspert za kožu došao je do zaključka da je okidač za problem vrlo često upravo u vašem dečku. Od brade do njegove ogromne ljubavi prema začinjenim specijalitetima – guru u oblasti nege otkriva da sve to može da iziritira nežnu kožu vašeg lica.

Evo kojih sve šest stvari mogu biti uzročnici problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << sa kožom. Kad ih pročitate, sigurno ćete se iznenaditi.

1. Njegova brada

Ona je možda u trendu i odraz je njegove muškosti, ali kad njegovo dlakavo lice dodiruje vaše glatko, dolazi do iritacije, što masti kožu i stvara fleke. Ako vaš momak ne želi da se obrije, zamolite ga da makar utrlja u bradu kokosovo ulje – to će prijati vašoj koži!

2. Začinjena hrana

Muškarci vole da jedu začinjenu hranu, ali ona menja pH vrednost kože, što izaziva pojavu pegica. Dobro je poznato da ta vrsta hrane dovodi do pojave akni, ali naučnici pretpostavljaju da je ona jedan od uzroka nastanka flekica. Verovatno zato što izaziva znojenje, koje zapušava pore.

3. Kad se trudite da mu stalno budete lepe

Devojke koje nemaju partnera, a i one koje se plaše da će izgubiti svog ako se jednog dana pojave na dejtu nenašminkane, trude se da 24/7 budu tip-top sređene, pa ni ne skidaju šminku, ali tako svojoj koži ne čine uslugu. Šminka zatvara pore. Isto tako, očajnički pokušaji da pre sastanka sa gospodinom pravim uklonimo flekice mogu samo da daju kontraefekat, jer kad se lice umiva suviše često i energično, ili se preteruje sa korišćenjem nekog kozmetičkog preparata, to dovodi do isušivanja kože i samo pospešuje nastanak fleka.

Pročitajte i … Kako vam orgazam ili dva mogu pomoći da ispeglate bore bolje od botoksa

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.