“Finija” finalna verzija: Rusi će konačno moći da vide film “Levijatan”

Izvor: Svet, 14.Jan.2015, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Finija” finalna verzija: Rusi će konačno moći da vide film “Levijatan”

Verzija koja će se naći u ruskim bioskopima od 5. februara biće, međutim, nešto drugačija od one koja je predstavljena u inostranstvu, a koju je i srpska publika imala priliku da vidi u julu na Palićkom festivalu kao i u novembru na Festivalu autorskog filma u Beogradu.
Naime, u skladu sa nedavno donetim zakonom, film je prethodno morao da bude “očišćen” od psovki i prostota, izjavio je za AFP jedan od producenata Aleksandar Rodnjanski.
“Levijatan” je osavremenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << verzija biblijske priče o Jobu, ali i veoma kritički film o stanju u Rusiji.
Junak filma je sredovečni automehaničar iz grada na Severnom ledenom moru koji ulazi u sukob sa korumpiranim lokalnim gradonačelnikom koji se nameračio na njegovu kuću, na čijem mestu planira da sagradi zgradu telekoma.
“Levijatan”, koji je na Kanskom festivalu 2014. osvojio Zlatnu palmu za scenario, ruski je kandidat u ovogodišnjoj trci za Oskara za najbolji strani film.


Izvor: Tanjug
Foto: Outnow.ch

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.