Evo zašto je mobilni telefon jedan od najvećih neprijatelja vašeg izgleda

Izvor: Scandal.rs, 16.Apr.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto je mobilni telefon jedan od najvećih neprijatelja vašeg izgleda

Verovatno nikada ranije niste čuli za izraz “teh vrat”, ali to je danas sve veća briga s kojom se suočavaju mlađe žene. Reč je o visećoj koži na vratu, vilici i oko usana – problemu koji uzrokuje preterano gledanje u telefon.

Donedavno žene nisu brinule o izgledu svog vrata i podbratka sve dok ne zađu u šezdesete godine. Ali zahvaljujući sve svećem broju smartfona svi provodimo mnogo više vremena u kucanju poruka i skrolujući Fejsbuk, Instagram i Tviter, tako da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << čudi što je gravitacija konačno počela da radi svoje, i to kod sve mlađih žena. Dermatolozi čak imaju naziv za ovaj problem – “teh vrat”

“Problem s borama i visećom kožom oko usana i na vratu ranije je počinjao u kasnim srednjim godinama, ali u poslednjih deset godina sve više mladih žena pati od ovog sindroma”, kaže dermatolog dr Kristofer Roland Pejn, konsultant na jednoj londonskoj klinici.

Oblast ženskog vrata je već dovoljno ranjiva zato što je često izložena suncu. Kako sunčevi zraci iznova udaraju u kožu, oni postepeno tope gornje slojeve dermisa koji se tako istanjuje. To vodi do gubitka elastičnosti kože, tako se zbog sve češćeg savijanja na koži stvaraju bore. Ovo potvrđuje i činjenica da je broj liposukcija porastao za 280 odsto samo u prošloj godini.

Kako navode istraživači, prosečan kosrisnik smartfona provede više od dva sata dnevno gledajuči u telefon. Da bismo čitali ili slali poruke i imejlove prosečno spustimo pogled na mobilni uređaj oko 150 puta dnevno. A kada na to dodate sate koje provrdemo gledajući u tastaturu, to je zaista mnogo.

Zato sve više žena koristi ekstrenme tretmane podmlađivanja, kao što su estetska hirurija, ali i one blaže (mada ne prema džepu) – skupe kreme i losione za masažu linije vrata. Ono što vam mi, međutim, preporučujemo, jeste da ograničite vreme korišćenja telefona ili da poruke čitate u nekom drugom položaju.

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

Evo zašto je mobilni telefon jedan od najvećih neprijatelja vašeg izgleda

Izvor: Svet, 16.Apr.2015

Verovatno nikada ranije niste čuli za izraz “teh vrat”, ali to je danas sve veća briga s kojom se suočavaju mlađe žene. Reč je o visećoj koži na vratu, vilici i oko usana – problemu koji uzrokuje preterano gledanje u telefon.. Donedavno žene nisu brinule o izgledu svog vrata i podbratka...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.