Evo odakle potiču toksini! Šta vas najviše truje svakoga dana?

Izvor: Svet plus, 29.Okt.2020, 21:10

Evo odakle potiču toksini! Šta vas najviše truje svakoga dana?

Šta vas najviše truje svakoga dana? Tekstovi o tome kako da očistite svoj organizam od otrova su veoma česti, ali veoma je važno da znate i koji su izvori tih toksina i način na koji oni dospevaju u naš organizam. Evo odakle potiču toksini!

Odakle potiču toksini koji truju i oštećuju organizam?

Danas vam pišemo upravo o tome odakle potiču toksini koji se nakupljaju u organizmu, i koji pre ili kasnije mogu oslabiti naš imuni sistem i uticati na to >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << da se osećamo loše, umorno i da se lako razbolimo. Nemojte ignorisati sledeće informacije, jer vam mogu biti od koristi.

1.Toksini iz životne sredine

– Atmosferska zagađenja: jedan od najčešćih izvora intoksikacije (trovanja) je bez ikakve sumnje zagađenje koje uzrokuju automobili, izduvni gasovi, dim i industrija. Ovakva zagađenja zadržavaju se u atmosferi i svakodnevno ih udišemo.

– Toksične supstance iz sredstava za čišćenje, kao što su hlor i amonijak, jako su štetne. Svi oni proizvodi sa "jakim" mirisom koje koristimo za čišćenje kupatila, kuhinje i dr, sadrže toksine koje udišemo.

– Đubriva i pesticidi, koje koristimo u poljoprivredi i baštovanstvu, sadrže materije štetne po organizam.

– Boje i lakovi su takođe izvor toksina koje nesvesno udišemo. Količine toksina koje udišemo iz ovih proizvoda su minimalne. Međutim, ukoliko smo stalno izloženi mestima gde se boje i lakovi svakodnevno koriste, rizikujemo da ozbiljno narušimo naše zdravlje.

– Vazduh iz klima uređaja sarži toksine, tako da je poželjno da klimu uključite da radi dok niste u kući, a da je isključite kada se vratite.

– Vlaga: osobe koje žive u prostorijama sa vlagom, izložene su toksinima.

– Osveživači prostora: produkti koje koristimo za osvežavanje ambijenta u kome živimo sadrže štetne čestice koje ne idu u korist zdravlju.

– Kozmetički proizvodi: bitno je da podsetimo da mnogi preparati za negu lepote, koje svakodnevno upotrebljavamo, takođe sadrže štetne materije, toksine koje koža upija, i na taj način toksini direktno dospevaju u organizam. Da li želite konkretan primer? Setite se da je aluminijum prisutan u većini dezodoranasa.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.