Erkan Petekaja: Ali je moja suprotnost

Izvor: Poznati.info, 11.Feb.2013, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erkan Petekaja: Ali je moja suprotnost

Junak serije “Kako vreme prolazi”: Mada je već dugo u glumačkom svetu, Erkan ni jednom drugom ulogom nije ostvario toliko uspeha kao sa Alijem – čak 17 nagrada

POZNATI turski glumac Erkan Petekaja, koga su ovdašnji ljubitelji turskih sapunica upoznali kao kapetana Alija u seriji “Kako vreme prolazi” na Prvoj srpskoj televiziji, ponosan je na svoju ulogu i kaže da ne propušta nijednu epizodu, jer veruje da svaka sledeća može da bude još bolja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info <<
- Supruga i ja smo uvek uz mali ekran kada je termin za emitovanje serije – kaže Erkan Petekaja, legenda turske kinematografije, iza koga stoji više od dve decenije glumačkog rada. – Znam da zvuči smešno, ali tako učim na greškama i na svakom novom snimanju nastojim da ispravim ono što mi se nije dopalo u odgledanom nastavku.

Mada je već dugo u glumačkom svetu, Erkan ni jednom drugom ulogom nije ostvario toliko uspeha kao sa Alijem – čak 17 nagrada. On sam podjednako je iznenađen rezultatima koje je postigao i tvrdi da među njima nema sličnosti.

- Mnogi nagađaju da sam sa Alijem tako dobro “prošao” jer sam se prepoznao u njemu, pa mi je bilo lakše da ga odglumim. Nije tako. On je moja sušta suprotnost. Ja sam miran i staložen, razuman, a Ali je sinonim impulsivnosti i nepromišljenosti – ističe glumac, koji ne krije da je po prirodi ambiciozan i preduzimljiv čovek. – Pitali su me jednom da li se rado sećam detinjstva i da li bih voleo da se vratim u taj period. Normalno je da me vežu lepa sećanja za moju mladost. Kada sam bio mali loženje peći bila je moja glavna dužnost, tako da se uvek setim te slike. Ipak, ne mogu da kažem da patim od nostalgije za tim vremenom. Smatram da uspešan čovek uvek mora da gleda u budućnost. Tu želju za povratkom u detinjstvo više vezujem za neuspeh ili lagano umiranje. Po meni, to znači da si sve završio, ostvario sve ciljeve i da sada možeš da se povučeš. Uvek sam bio ambiciozan i nikada nisam tako posmatrao svet.

GLUMA JE TEŽAK POSAO

Erkanu je gluma donela mnogo lepih trenutaka, nagrada i priznanja, ali, ipak, kaže da je jedan glumac u porodici dovoljan.

- Moj sin Kan će se baviti nekim drugim zanimanjem. Ne kažem da je gluma loš posao. Naprotiv, veoma je lep, ali i težak. Nedeljno snimam jednu epizodu serije, a svaka traje 110 minuta. Ima još jedna stvar, a to je poštovanje. Činjenica je da se ljudi danas sve manje poštuju. Kredibilitet sam zaradio u neko drugo vreme, kada situacija nije bila takva. Danas ne bih mogao da garantujem sinu istu karijeru. Nije redak slučaj da se glumci posmatraju kao tegla krastavaca ili paprika. Nije važan čovek, važna je cena – poručuje Erkan.

Izvor: Novosti.rs

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.