Ekskluzivno! Riječki metalci „Kryn“: Planiramo Srbiju!

Izvor: Prva.rs, 28.Mar.2014, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekskluzivno! Riječki metalci „Kryn“: Planiramo Srbiju!

Posle 10 godina nastupa, „Kryn“ je odlučio da obraduje svoje poklonike jednim lepim, razvaljujućim debi albumom. „Scars Remind Me“ sadrži 10 pesama koje možete da preslušate na njihovoj bandcamp stranici, a tu je i spot za pesmu "The Silent" u vrhunskoj produkciji. Za sajt PRVA.RS Karlo Horvat (vokal) i Marko Vladilo (basista) pričaju o planovima i rodnoj Rijeci.
Kada sam mom drugu Relji, neprikosnovenom poznavaocu i velikom ljubitelju metala, pustila „Silent“ rekao je; „Ozbiljno krljanje. Sviđa mi se“. Eto, to je rekao. E, pa, ako se njemu sviđa, svideće se i vama. 100% ! „Kryn“ vam je spoj svega što jedan bend treba da ima: super vokal, jaku muziku, kvalitetne tekstove i vrhunsku produkciju. A, ruku na srce, i dobar izgled.
Karlo i Marko: Važno je i jesti puno proteina i piti puno pive (smeh). Sve što je potrebno je imati dobre ideje I mogućnost realizirati iste! I naravno biti zgodan na stejdžu (smeh).
Šta se krije iza KRYN-a?  
Karlo i Marko: Iza naziva Kryn krije se kreativnost, svježe ideje, savršen spoj žestoke glazbe, atmosferičnih melodija te impresivne vokalne dionice!
Rijeka je oduvek bila kolevka dobre rok i pank muzike. Iz tog lepog primorskog grada potekli su „Let 3“, „Paraf“, „Father“, čija muzika prelazi okvire Hrvatske. A kakva je situacija sa hevi metalom?
Metal u Rijeci, ali općenito i u Hrvatskoj, prolazi dosta loše. Rijeka je mali primorski grad i publika je malobrojna što se tiče ovakve muzike. Ljudi su ovdje još uvijek jako konzervativni i ovakvom tipu glazbe se ne predaje puno pažnje, što je jako žalosno s obzirom da naš album “Scars Remind Me” dobiva fenomenalne ocijene u „Metal Hammeru“, „Legacyu“, „Rock Hardu“ itd. koji svaki pratitelj metal glazbe zna kao najveće i najpoznatije metal časopise na području cijele Europe.
Vaš debi "Scars Remind Me" već je dobro prošao kod publike, kritičari su, kao što rekosmo, vrlo zadovoljni. Kako nastaju vaše pesme?
Karlo i Marko: Pjesme za “Scars Remind Me” nastale su kroz niz godina i većinom se to svodi na to da gitaristi prezentiraju neku svoju ideju, rif, melodiju i od toga se kreće dalje u daljnje razrađivanje, slaganje aranžmana te vokalnih dionica. Nemamo šablonu po kojoj radimo pjesme, bitna je dobra ideja, trudimo se da zadržimo dozu originalnosti i najbitnije od svega, da pjesme imaju “dušu” ;)
Hevi metal scena danas je…
Karlo i Marko: Jako opširno i komplicirano pitanje, mislim da bi svatko dao različiti odgovor na tu temu. Činjenica je da danas ima puno više bendova nego u 80-tim i scena definitivno raste, što je u neku ruku dobro, ali i loše. Filozofiranje na stranu, idemo reći da je hevi metal scena danas živa i raste (smeh).
Nastupate po Hrvatskoj. A može li i srpska publika da vam se nada?
Karlo i Marko: Naravno da nastupamo, za samo sljedeći mjesec već imamo pet dogovorenih svirki. Cilj nam je promovirati album što je više moguće. Nadamo se da ćemo zasvirati I u Srbiji I to nam je definitivno u planu! Ovim putem pozivamo sve zainteresirane za Kryn-rastur neka nam se jave!
Kakvi su vam planovi posle ovog albuma?
Karlo i Marko: Planovi poslije ovog albuma su veliki (smeh). Trenutno se spremamo obići sve moguće gradove u Hrvatskoj i okolici, snimiti spot i otići na turneju krajem ljeta.
I, naravno, blic pitanja za kraj:
Dobar glas…
...daleko se čuje! A dobar glas pjeva u Krynu. Ili, kako bi neki naši slušatelji rekli: "KRYN DOBRO PJEVA".
Vaša publika je…
…najbolja publika na svijetu, ali doslovno! Takav support jedan band može samo poželjeti!
Rijeka je…
…jedan jako lijepi i cool grad, premda katkad malo dosadan (smeh).

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.