EVO GDE ĆE BITI SAHRANJEN Žarko Laušević: Čeka se oglašavanje porodice?

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2023, 22:02

EVO GDE ĆE BITI SAHRANJEN Žarko Laušević: Čeka se oglašavanje porodice?

Veliki gubitak za našu kulturnu scenu...

Glumac Žarko Laušević preminuo je danas, 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće borbe sa teškom bolešću.

Glumac će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, ukoliko se porodica sa takvom odlukom složi. Žarkova porodica još uvek nije saopštila svoju odluku o mestu sahrane. 

Kako prenosi "Informer", država i grad Beograd ponudili su porodici slavnog glumca da bude sahranjen u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, ali se čeka njihov pristanak. Ukoliko se porodica složi sa ovom odlukom, Laušević će biti sahranjen pored drugih velikana koji su svojim radom i doprinosom ostavili trag u srpskoj kulturi.

Podsetimo, Žarko Laušević je bolovao od karcinoma pluća, a i pored teške dijagnoze i terapije pod kojom je bio, do poslednjeg dana života je bio aktivan. Pre nekoliko dana se pojavio na premijeri filma "Heroji Halijarda" gde ga je publika dočekala uz gromoglasan aplauz i ovacije.

- Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević - stoji u saopštenju ožalošćene porodice.

Žarko Laušević je bio poznati filmski i televizijski glumac. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava.

Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu "Progon". Iste godine ostvario je značajne uloge u filmovima "Savamala" i "Direktan prenos". Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji Sivi dom (1984), koja mu je donela veliku popularnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.