E, ROĐACI Švabina baka iz filma Rane je majka ovog čuvenog glumca!

Izvor: Prva.rs, 17.Apr.2017, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"E, ROĐACI" Švabina baka iz filma "Rane" je majka ovog čuvenog glumca!

Zorka Manojlović je rođena 1929. u Beogradu kao Zorka Doknić. Bila je dugogodišnja članica Pozorišta Boško Buha gde je odigrala više uloga. Zorka je mama Mikija Manojlovića.
Pratite nas i na Viberu!
Pored uloga u pozorištu ostvarila je zapažene uloge i u filmovima pored "Rana", od kojih su najpoznatije uloge baka koje je tumačila u filmovima Tuđa Amerika, Jagoda u supermarketu i Sedam i po. Zorka je preminula 25. septembra 2013. godine u 84. godini.
- U Niškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << pozorištu smo imali sve, čak i toplu vodu. Presvlačila sam ga i dojila u garderobi, u pauzama. Miki je dete pozorišta. Sve smo podredili njegovom srećenom detinjstvu. Nismo išli po kafanama, nismo nikad nikoga vukli za rukav. Moj sin je uvek imao doručak, ručak i večeru. I našu ljubav. Znalo se - kuća, pozorište, kuća. Nisam htela slavu, a dete da mi se drogira. Bio je skroman toliko da me je nervirao. Odemo u poslastičarnicu i ja ga pitam: 'Šta ćeš, sine, da kupi majka?”, a on kaže: 'Vodu”. 'Kakvu vodu?”, iznerviram se ja, a u suštini smo i Ivan i ja takvi, skromni. I naš Miki je, stvarno bio i ostao, jedno normalno, skromno biće. Čak, pre nego što je otišao na prijemni, nije ni pričao da bi želeo da se bavi glumom, nikad ništa nije recitovao. Tako, maturira naš Miki, i tata mu kaže,: 'E, sad, sine, da upišeš matematiku na Prirodno-matematičkom fakultetu, da naučiš još neki jezik i da se baviš turzmom”. Miki kaže: 'Važi, hoću, samo prvo da probam na Akademiji!” Nikome nismo rekli, čak se Milenko Maričić, koji je sa mnom bio kod Bojana Stupice, a primao je te godine klasu, naljutio na mene. 'Znaš li ti koliko poziva dnevno ja dobijem da nekog upišem, a ti ćutiš?”, kaže meni Milenko. Samo sam mu ovo rekla: 'Da preko veze upiše glumu pa da se celog života muči, jer nije imao talenta? Ne dolazi u obzir!”
Ali, Miki se upisao iz prve. I, kao što je pokazao, nije pogrešio ni što je birao glumu, ni što je bio uporan baš kao majka i otac mnogo godina ranije - rekla je Zorka pre 14 godina za "Blic".
Podsetimo se njene uloge u "Ranama".

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.