Džek Nikolson na početku karijere je probao sve od LSD-a do kokaina

Izvor: Poznati.info, 20.Sep.2013, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džek Nikolson na početku karijere je probao sve od LSD-a do kokaina

U novoj biografiji o glumcu Džeku Nikolsonu, govori se da je na početku karijere, on bio hronični zavisnik od kokaina i LSD-a.

U biografiji se tvrdi da je početkom 1960. godine, počeo da uzima LSD tablete, a autor Mark Eliot je kazao kako se Nikolson “služio” i kokainom.

“Džekova iskustva sa drogom su bila neverovatna za njega. Verovao je da je to prvi put da je video Boga”,kazao je Eliot.

Autor takođe navodi, da je Oskarovac napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << scenario za film “The Trip” 1967, pod uticajem esida, te da to nije prvi put da je pisao scenarijie, ili čak glumio u filmovima pod uticajem droge.

Čak je i sam Nikolson citiran u knjizi kako govori “To što sam pod uticajem droge mi samo kreativno pomaže da budem bolji, i da se mentalno zanimam”.

Oskarovac je i u intervjuu za RolingStoun magazin 1980. kazao kako “droge nisu ništa loše”, te da voli da konzumira marihuanu i više puta sedmično.

Zbog problema sa drogom, Nikolson nije mogao ni da ima ozbiljne veze , ali ni prijateljstva, pa se na kraju odlučio da se odrekne narkotika.

“Najteža stvar je kada gubite prijatelje. Prvo to počne polako i tiho, onda se dešava svaki mesec, te se na kraju zapitaš šta nije u redu”, kazao je Nikolson.

Glumac se povukao i iz glumačkog života, jer nije više u mogućnosti da pamti tekstove, ali je naveo da se još neće povući iz javnog života.

Izvor: Blic.rs

Nastavak na Poznati.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.