Džek Nikolson: Apsolutno sam ženskaroš

Izvor: Prva.rs, 22.Jul.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džek Nikolson: Apsolutno sam ženskaroš

Gospodine Nikolson, da li često razmišljate o umiranju? Da, to su stvari o kojima stalno razmišljamo, ali ne govorimo. Svako razmišlja o tome da li želi da bude sahranjen, kremiran ili šta već…
Šta biste vi želeli? Ja želim 10 metara visoku ružičastu statuu iznad groba. Ili možda na način na koji su to radili Indijanci. Stave vas na vrh drveta i ptice završe ostalo. Ako govorimo ozbiljno, ja bih verovatno izabrao kremiranje.
Postoji li ikakav pozitivni aspekt kod starenja? Da, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << dosta njih. Promišljenji ste i ne reagujete tako brzo kao nekad. Kad sam napunio 70 prvi put sam se osetio mlad za svoje godine. S 50 sam se osećao kao da je na mene pala tona cigala, ima nešto u tom broju. Sa 70 se osećam dobro.
Šta je doprinelo tome da se osećate mlađim? Ne znam. Koga briga za brojeve? Bio sam jako brz, mogao sam da napustim sobu i vratim se pre nego što išta primetite. Kad više niste u stanju da to uradite, treba da promenite način na koji radite neke stvari. Veoma sam zainteresovan za život i to ne želim da izgubim.
Šta su bili vaši vrhunci u životu? Prvo prikazivanje filma “Goli u sedlu” u Kanu. Bio sam tamo i ranije, skitao okolo. Kada sam sedeo u sali shvatio sam da ću biti filmska zvezda. Već sam bio u glumi nekih 10 godina i bavio se mišlju da pređem na režiju. Mnogi su rekli da sam bio dobar u tom filmu, što je promenilo moj život naglavačke. To je bio vrhunac.
Da li i dalje imate sličan osećaj? Kad čujem da sam sjajan glumac ja zapušim uši. Nije dobro da tako mislite o sebi.
Ipak se osećate samouvereno? Znate, radilo se dosta.
Da li biste rekli da ste zli prema ljudima? Ja sam u filmskoj industriji, koja je nemilosrdna. Ali nećete naći osobu koja će vam reći da sam je prevario ili pak izmanipulisao.
Da li ste ženskaroš? Apsolutno.

Koristite svoje glumačke sposobnosti na ženama? Nikad ne razdvajam te dve stvari.
Šta najviše volite kod žena ? Volim kada je žena pre svega ličnost. Upravo sam počeo da čitam knjigu o tome kako polovi imaju dva totalno različita načina konverzacije. Muški karakter iz knjige je moje generacije i želi da bude svoj čovek, ali šta žena želi, e to je totalno druga stvar. Ona želi da bude podržana, ali kada se to desi oseća se izmanipulisano. Ideja knjige je da mi govorimo totalno drugačije jezike.
Da li volite kada žena preduzme prvi korak ? To bi bilo jako lepo, ali se meni nije dešavalo. Žene su jako stidljive i ljubazne sa mnom. Ne znam zašto je to tako.
Šta je vaša tajna? Ja sam dostupan.
Da li ste više za avanturu za jednu noć ili ste zaintereresovani za vezu? Naravno da sam sposoban da budem nečija avantura, ali ja ne pristupam stvarima na taj način.

Imate li ljubav svog života? Više nego jednu, na žalost. S 55 sam rekao da više nikada neću imati ozbiljnu vezu. Jednostavno nisam želeo da osnujem još jednu porodicu. Uz moje bizarne kriterijume i ukus i činjenicu da više nisam spreman za mnoge stvari pomislio sam da je to malo verovatno. Mislim da niko ne bi trebalo da se ozbiljno posveti vezi dok ne se završi strastveni ciklus.
Koliko traje taj ciklus? Osamnaest meseci i oduvek je tako. U prvih 18 meseci svašta može da se desi i vama je to u redu. Dugo sam mislio da volim sve u vezi s određenom ženom, a onda shvatio da nije baš tako.
Šta ste mislili kada ste rekli bizarni kriterijum? Mislim da sam egoista. Bio sam oženjen jednom. Ako je komplikovano da spoznate sebe kao jedinku, još je kompleksnije da spoznate par čiji ste deo. Ako kažete “meni se sviđa takva i takva osoba” možda gubite mogućnost da vidite osobu koje je jedina prava za vas.
Da li žalite za nečim? Ništa mi ne pada na pamet. Siguran sam da ima takvih stvari, ali moje misli ne odlaze na tu stranu. Kad gledate na život retrospektivno, retko žalite za nečim što ste uradili, ali možete da žalite za nečim što niste.
Izvor: The Talks/Gentelman.rs
Pročitajte i: 
Miroslav Raduljica u svetu Hesea, roka i Harlija

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.