Izvor: Svet plus, 05.Dec.2021, 13:20
Džejmi Oliver: Najbolje kuvano vino, tajna je u redosledu!
Najbolje kuvano vino, tajna je u pravilnom redosledu i začinima! Čuveni Džejmi Oliver podelio je svoj recept! Ako ne možete da zamislite zimu bez ovog aromatičnog napitka, nastavite da čitate...
Veliki broj ljudi obožava kuvano vino, posebno u ovim hladnim zimskim danima.
Kuvano vino podseća na magiju praznika, a čuveni kuvar Džejmi Oliver ima recept za savršeno domaće kuvano vino.
Njegova tajna je pre svega u začinima, ali i strpljivosti, treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << pustiti da se krčka lagano da bi se svi ukusi lepo stopili...
Potrebno za kuvano vino:
2 flaše crnog vina
1 limun
1 limeta
2 klementine
200 g šećera
6 karanfilića
štapić cimeta
mahuna vanile
2 zvezdasta anisa
celi muskatni praščić
3 lovorova lista
Priprema kuvanog vina:
Oljuštite koru limuna, limete i klementine.
Šećer stavite da se kuva, dodajte mu koru i isceđeni sok klementine.
Zatim dodajte karanfilić, cimet, lovorov list i narendajte muskatni oraščić.
Dodajte vanilu, onda sipajte količinu vina da prekrije šećer.
Kada to provri, ostavite da se kuva oko 4 do 5 minuta, dok ne postane gusti sirup.
Šećer i začini prvo treba da se fino zagreju, jer ako se zagrevaju nakon što dodate vino, alkohol će ispariti. Kad se stvori sirup, smanjite temperaturu i dodajte anis i ostatak vina.
Zagrevajte vino na sasvim laganoj vatri, a posle pet minuta, otprilike, sipajte u čaše i poslužite.
Prijatno!