Džejmi Oliver: Najbolje kuvano vino, tajna je u redosledu!

Izvor: Svet plus, 05.Dec.2021, 13:20

Džejmi Oliver: Najbolje kuvano vino, tajna je u redosledu!

Najbolje kuvano vino, tajna je u pravilnom redosledu i začinima! Čuveni Džejmi Oliver podelio je svoj recept! Ako ne možete da zamislite zimu bez ovog aromatičnog napitka, nastavite da čitate...

Veliki broj ljudi obožava kuvano vino, posebno u ovim hladnim zimskim danima.

Kuvano vino podseća na magiju praznika, a čuveni kuvar Džejmi Oliver ima recept za savršeno domaće kuvano vino.

Njegova tajna je pre svega u začinima, ali i strpljivosti, treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << pustiti da se krčka lagano da bi se svi ukusi lepo stopili...

Potrebno za kuvano vino:

2 flaše crnog vina

1 limun

1 limeta

2 klementine

200 g šećera

6 karanfilića

štapić cimeta

mahuna vanile

2 zvezdasta anisa

celi muskatni praščić

3 lovorova lista


Priprema kuvanog vina:

Oljuštite koru limuna, limete i klementine.

Šećer stavite da se  kuva, dodajte mu koru i isceđeni sok klementine.

Zatim dodajte karanfilić, cimet, lovorov list i narendajte muskatni oraščić.

Dodajte vanilu, onda sipajte količinu vina da prekrije šećer.

Kada to provri, ostavite da se kuva oko 4 do 5 minuta, dok ne postane gusti sirup.

Šećer i začini prvo treba da se fino zagreju, jer ako se zagrevaju nakon što dodate vino, alkohol će ispariti. Kad se stvori sirup, smanjite temperaturu i dodajte anis i ostatak vina.

Zagrevajte vino na sasvim laganoj vatri, a posle pet minuta, otprilike, sipajte u čaše i poslužite.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.