Dvanaesti dan #BIGRaspevanaJelka: Uživali smo sa sa horom “ISON” i razgovarali sa Svetlanom Horvat

Izvor: Svet, 27.Dec.2015, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvanaesti dan #BIGRaspevanaJelka: Uživali smo sa sa horom “ISON” i razgovarali sa Svetlanom Horvat

Zahvaljujući saradnji magazina Hello! i UNICEF-a sa Shopping Centrom BIG, priređeno je još jedno veče sa Raspevanom Prazničnom Jelkom.
Dvanaesti dan po redu Novosađani su imali priliku da uživaju u novogodišnjim pesmama i prazničnoj atmosferi koju su ovaj put priredili članovi mešovito inkluzivnog hora „ISON“.

Potpuno drugačiju od svih dosadašnjih Raspevanih Jelki, ovu su krasili naši nešto stariji sugrađani. Bilo ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << je i sa sedim uvojcima, bilo ih je i sa bradom, ali atmosfera nije bila ništa manje euforična i praznična od one koju su pesmom stvarali mališani u prethodnim danima.
Ovaj mešoviti hor koji postoji već 11 godina, velikim delom čine osobe bez muzičkog obrazovanja ali i bez sluha. Pa ipak, uprkos svim poteškoćama koje su im se našle na putu uspeli su da osnuju 35 horova u regionu, postanu nacionalni hor Srbije, šampioni evrope na takmičenju inkluzivnih horova i da nastupe 1300 puta do sada.

Uz pratnju gitare i kahona, instrumenta nalik na kutiju, čuvenom dečijom numerom “Kad si srećan” članovi ovog sastava otvorili su današnje druženje, a prisutna deca su oduševljeno sa njima glasno uzvikivala – ura! Potpuno prilagodivši svoj repertoar najmlađima među nama, nastavili su sa pesmom “Zvončići” i “Eci peci pec”.
Poseban trenutak, kada su čini se svi prisutni zastali i netremice ispratili dešavanje na sceni, bilo je izvođenje himne dece sa invaliditetom Evrope – pesme “Molitva”, koju su predstavnici ovog posve posebnog hora “otpevali” i znakovnim jezikom.

Predsednica Serbia Fashion Week-a Svetlana Horvat, došla je kao gost današnjeg programa sa unukom i podelila sa nama da joj je godina bila jako uspešna sa puno druženja i umetnika.

Prva asocijacija na novu godinu za mene su uvek bili pokloni i miris jelke kao i proces kićenja u svečanoj atmosferi punoj radosti. Pokloni koji su me najviše radovali kada sam bila mala su uglavnom bile igračke, mada nikad nisam bila posebno zahtevna. Ali ne mogu pokloni da kupe ljubav i vreme provedeno sa najbližima. Tako da svima želim, kao i sebi, malo više tog vremena. A Deda Mrazu smo pisali i očekujemo seku u sledećoj godini.”
Razmišljajući šta je to što u ovoj godini nije ostvarila i što bi sebi poželela u narednoj, Svetlana je rekla: “Kad bi čovek sve ostvario ne bi više imao čemu da se nada. Naravno, ostalo je puno nedosanjanih snova i puno planova u narednim godinama. Ceo tim Serbia Fashion Week-a već se raduje i sprema za nove izazove u sledećoj godini.

Pridružite nam se i sutra od 18 časova kako bismo zajedno ispratili poslednje dane ove 2015. godine sa najlepšim prazničnim melodijama. Zakazujemo druženje sa još jednom raspevanom družinom.
Sve do 8. januara u sklopu SC BIG deca svih uzrasta iz novosadskih škola jezika, glume i pevanja izvodiće program novogodišnjih i božićnih pesama na dekorisanoj konstrukciji u obliku jelke i tako simbolično predstavljati Raspevanu Prazničnu Jelku.
Singing Christmas Tree je događaj koji se prvi put održava u Srbiji po uzoru na svetske metropole, a manifestacija je humanitarnog karaktera jer se svakog dana, dok traje program, prikuplja odeća za beskućnike u Futogu.




Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Dvanaesti dan #BIGRaspevanaJelka: Uživali smo sa sa horom “ISON” i razgovarali sa Svetlanom Horvat

Izvor: Scandal.rs, 27.Dec.2015

Zahvaljujući saradnji magazina Hello! i UNICEF-a sa Shopping Centrom BIG, priređeno je još jedno veče sa Raspevanom Prazničnom Jelkom...Dvanaesti dan po redu Novosađani su imali priliku da uživaju u novogodišnjim pesmama i prazničnoj atmosferi koju su ovaj put priredili članovi mešovito inkluzivnog...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.