Izvor: Poznati.info, 09.Feb.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Kaličanin

Dušan Kaličanin je srpski pozorišni i televizijski glumac i baletan koji je pažnju publike privlačio na razne načine, delomično svojim ulogama, a delomično učestvovanjemu rijaliti šou i raznim kontroverzama. Dio je ansambla Pozorišta na Terazijama.

Obrazovanje

Osnovnu školu i gimnaziju 9. maj završio je u Nišu, a u srednjoškolskoj redakciji Niške televizije radio je kao voditelj. Diplomirao je na Fakultetu umetnosti u Prištini.

Master >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << studij Komunikologije završio je na Fakultetu za medije i komunikacije, a nakon toga je upisao doktorske studije na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Privatni život

Rođen je 14.9.1985. godine u Nišu. Pet godina je trenirao karate i nositelj je smeđeg pojasa, a uspešno se bavio i streljaštvom. Dušan se jedno vreme želio baviti modelingom, ali modna industrija je pred njega stavljala uslove koji su ugrozili njegovo zdravlje.

Pred potpisivanje ugovora s jednom agencijom iz New Yorka odustao je od modelinga jer je njegovo zdravlje bilo ozbiljno narušeno. Oporavak je trajao mesecima, a pomogao mu je prijatelj koji ima kuću na Krfu, u kojoj je Dušan proveo tri meseca.

Pred ulazak u šou “Hotel Maldivi”, od izvora bliskog Dušanu, pojavila se informacija da je nekoliko godina bio u vezi s jednim poznatim pevačem, što on nikad nije potvrdio, ali ni demantisao. U šou započeo vezu s jednom od sudionica, Anom Jezdimirović, ali veza nije dugo potrajala. Prekinuli su nekoliko meseci nakon izlaska iz šoua.

Posao

Dušanova naklonjenost plesu i muzici su uticali na to da, osim glumačke ostvari i baletnu karijeru. Jednu sezonu je bio član baletnog ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu. Plesao je prilikom posete Dmitrija Medvedeva Beogradu, a učestvovaoje i u radu na pokretu u predstavama “Ko je ubio princezu Mond”, “Pjero Mesečar” i “Crvena”.

Snimao je razglednice za Eurosong, a može se pohvaliti ulogama u serijama “Bela lađa”, “Miris kiše na Balkanu”, “Gorki plodovi”, “Greh njene majke” i “Istine i laži”. Snimio je i nekoliko reklama.

U seriji “Istine i laži” je utelovio Jovana, velikog radoholičara posvećenog svom poslu i preduzeću. Jovan je znatiželjan, duhovit i pomalo sklon spletkarenjima i tračevima, ali se uvek jasno zna da je na strani istine, pa i kad spletkari, to čini u korist pravde.

2015. godine je učestvovao u rijaliti šou “Hotel Maldivi”. Za vreme trajanja šoua Dušan je otkrio kako je već jednom razmišljao o odlasku u manastir, ali da će po izlasku iz definitivno otići u manastir, gde će među zidinama meditirati, nakon što se na Maldivima napuni pozitivnom energijom.

Iste godine je dobio ponudu za snimanje porno-filma u Mađarskoj. Veliku pozornost je privukao projektom u kojemu je glumio transvestita, a upravo zbog te uloge dobio je nekoliko ponuda za filmove za odrasle. Svojevremeno se u javnosti pojavljivao kao androgena starleta Ra. U izazovnoj odevnoj kombinaciji, našminkan i sa dugom perikom, pojavio se 2013. godine na Belgrade Foam Festu i izazvao veliku pažnju ostalih gostiju.

Dušan je učestvovao i u emisiji humanitarnog karaktera “Plesom do snova”, u kojoj je za malog Mitra Jojića plesao s Kalinom Kovačević. Pomagao je i oboljelima od bulozne epidermolize izložbom “Identitet” koju je pokrenuo u Beogradu. Reč je o neobičnoj izložbi fotografija u kojoj se Dušan kao model našao u glavnoj ulozi.

Početkom 2017. godine pojavio se u ulozi starlete i striptizete u mjuziklu “Mister Dolar” koji je rađen po kultnom delu Branislava Nušića. Režiser Vladimir Lazić ulogu je odlučio dodeliti Dušanu jer je prema njegovom mišljenju bio ambiciozniji od svih devojaka koje su došle na audiciju i najbolje se uživio u lik Lulu.

Prema njegovim rečima ni jedna glumica nije bila dovoljno atraktivna i nije imala sve potrebne kvalitete za tu ulogu, te je naglasio kako mu nije bila namera provocirati javnost angažiranjem Dušana Kaličanina.

Mjuzikl je premijerno prikazan u februaru 2017. godine, a postavu je činilo 50 ljudi, među kojima su i glumci Marko Gvero, Dušica Novaković, Rade Marjanović i drugi, dok su glumci Ljiljana Stjepanović i Svetislav Bule Goncić odustali od uloge u mjuziklu.

Najveća postignuća

Dušan Kaličanin se pokazao kao svestrana ličnost. Osim glumačke i baletne karijere radio je i kao model i maneken. Našao se pred objektivom nekih od najpoznatijih srpskih fotografa i radio je revije za Pull&Bear, Sorbino, Kultivator, Tatjanu Tatalović, Marinu Milovanović i druge. Radio je i kao instruktor u nekoliko modnih agencija

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.