Drama iznad Sarajeva: Zbog ovoga avion u kome je bio Lazar Ristovski nije sleteo u glavni grad BiH!

Izvor: Svet, 06.Nov.2016, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama iznad Sarajeva: Zbog ovoga avion u kome je bio Lazar Ristovski nije sleteo u glavni grad BiH!

Srpski glumac i režiser Lazar Ristovski nije večeras mogao da dođe u Sarajevo, gde je trebalo da otvori jubilarni 10. Međunarodni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma “Prvi kadar”, jer je zbog lošeg vremena otkazan avionski let Beograd-Sarajevo
Avion u kojem su se nalazili Ristovski i režiser Miloš Radović doleteo je do Sarajeva, ali zbog prejakog vetra nije dobio dozvolu za sletanje na aerodrom.
Ristovski je po povratku u Beograd izrazio žaljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << što večeras nije mogao da dođe u Sarajevo.
Žao mi je što Milo i ja večeras nismo sa vama, da uveličamo otvaranje Festivala na koji smo sa radošću krenuli. Pozdravljam sve učesnike, posetioce i organizatore Festivala `Prvi kadar`. Na svu sreću, naš film `Dnevnik mašinovođe` biće tamo. Možda je i bolje da samo delo govori za sebe, a ne da o njemu publici govore autori“, rekao je Ristovski.
On je izrazio nadu da će se film posle svih velikih svetskih turneja, festivala i nagrada koje je dobio, te kao srpski predstavnik za Oskara, dopasti publici u Sarajevu.
Zbog istih razloga na otvaranju Festivala večeras neće biti ni režiser njihovog zajedničkog projekta igranog filma “Dnevnik mašinovođe”, kao ni autor izložbe angažovane dokumentarne fotografije “Velkam tu…” Hadži-Aleksandar Đurović.
Na ovogodišnji jubilarni festival u Sarajevu, čiji je moto “Decenija filma”, pristiglo je više od 2.500 prijava filmova iz celog sveta, od kojih će u zvaničnom takmičarskom delu biti prikazan 51 film iz 30 država, dok će publika moći da pogleda 20 igranih filmova u okviru pratećeg programa Festivala, prenosi agencija Srna.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Drama iznad Sarajeva: Zbog ovoga avion u kome je bio Lazar Ristovski nije sleteo u glavni grad BiH!

Izvor: Scandal.rs, 06.Nov.2016

Srpski glumac i režiser Lazar Ristovski nije večeras mogao da dođe u Sarajevo, gde je trebalo da otvori jubilarni 10. Međunarodni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma “Prvi kadar”, jer je zbog lošeg vremena otkazan avionski let Beograd-Sarajevo..Avion u kojem su se nalazili Ristovski...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.