Domaći mlinci! Odličan recept!

Izvor: Svet plus, 15.Jan.2020, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći mlinci! Odličan recept!

Mlinci su prilog koji nas podseća na duge vikende, miris pečenog pileta, dobru čašu vina i odmor nakon obilnog ručka. Domaća su jaja krivac za lepu boju, a tajni sastojak mineralna voda. Domaći mlinci! Odličan recept!

Ova će vam količina biti sasvim dovoljna za dva porodična ručka ručka, a predlažemo da ostatak držite u zatvorenoj kesi. Kuvajte ih nekoliko minuta u slanoj vodi i kad omekšaju, prelijte ih umakom od pečenja ili iskoristite video recept koji se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << na kraju teksta.

Sastojci: 

500 g oštrog brašna

 5 jaja

 1 kašičica maslinovog ulja

 2 kašičica mineralne vode

 So


Priprema: 

Umesite glatko testo i pustite ga da odstoji pola sata. Razvaljajte ga u duge i tanke trake uz pomoć mašine za testo ili valjka. Mlince položite na papir za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni sve dok ne porumene, otprilike pet minuta.

Testo možete naravno i ručno rastanjiti ali će postupak trajati nešto duže.

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.