Domaći kuvani paradajz - zimnica!

Izvor: Svet plus, 14.Sep.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći kuvani paradajz - zimnica!

Domaći kuvani paradajz - zimnica! Za ovaj recept vam je potrebna veća količina zrelog i sočnog paradajza. Obavezno potražite one koji su uzgajani u bašti na otvorenom jer imaju tanju kožicu i lakše se kuvaju.

Sastojci:

10 kg paradajza

300 g paprika babura

veza celerovog lišća (od jednog korena celera)

2 ravne kašike soli

2 pune kašike šećera

Količina soli i šećera zavisi od kvaliteta paradajza >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << i njegovog ukusa.


Priprema:

Operite i oljuštite paradajz detaljno i odstranite zelene delove. Možete ga izblendirati ili izgnječiti gnječilicom za krompir. Kuvajte sat vremena dok ne vidite da se paradajz raspao i kožice počele da se uvijaju.

Skuvani paradajz potom izmeljite još jednom u blenderu i vratite na šporet. Dodajte nekoliko paprika babura, celerovo lišće, so i šećer. Kuvajte još pola sata i na kraju izvadite papriku i lišće.

U spremne, tople flaše sipajte polagano sok, dobro zatvorite flaše i prekrite sa ćebetom. Ovako treba da odstoje 1- 2 dana dok se potpuno ne ohlade. Tek tada ih složite na police u zatvorenu suvu prostoriju.

Još ideja za pripremu zimnice pogledajte OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.