Domaća pasta za izbeljivanje zuba! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 03.Okt.2022, 21:20

Domaća pasta za izbeljivanje zuba! (RECEPT)

Domaća pasta za izbeljivanje zuba! Recept koji efikasno eliminiše bakterije i smanjuje upalu desni. 

Domaća pasta za zube se pravi od potpuno prirodnih sastojaka, te je kao takva zdravija i sigurnija za naše zube. Osobe koje koriste pastu za zube po ovom receptu, tvrde da godinama nisu imale karijes, da pasta savršeno polira zube i uklanja zadah.

Domaća pasta za beljenje zuba ne peni, zato što ne sadrži štetni natrijev lauril sulfat.

Sastojci >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ove paste za zube su kokosovo ulje, soda bikarbona i eterično ulje po izboru. 

Preporučuje se jedno od sledećih eteričnih ulja: ulje nane(mente), eukaliptusa, limuna, pomorandže, ruzmarina, čajevca.

Kokosovo ulje je poznato po antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima. Soda bikarbona izbeljuje zube, uklanja mrlje i svojim alkalnim svojstvima neutralizuje kiselinu u ustima, koja je uzrok propadanja zuba. Eterična ulja imaju protivupalna i antibakterijska svojstva, a osim toga osvežavaju dah. Savetuje se da uvek napravite manju količinu paste za zube.

Potrebni sastojci:

1 kašika kokosovog ulja

2 kašike sode bikarbone

5 - 6 kapi eteričnog ulja po izboru


Postupak pripreme:

Kokosovo ulje stavite na toplo mesto da omekša. Pripremite posudu u kojoj ćete čuvati pastu za zube, operite i dezinfikujte sa nekim sredstvom za dezinfekciju: asepsol, alkohol i slično. Isto uradite i sa priborom.

U dobro osušenu i dezinfikovanu staklenu teglicu ili plastičnu posudu sipajte jednu kašiku kokosovog ulja, dve kašike sode bikarbone i nekoliko kapi eteričnog ulja.

Sve sastojke dobro promešajte. Dobili ste najbolju domaću pastu za beljenje zuba! :) Čuvajte na hladnom mestu, da kokosovo ulje ne bi prešlo u tečno stanje.

Napomena: U video receptu su korišćene kapi "Biljna Rosa" koje sadrže sastojke iz etarskog ulja eukaliptusa i nane.

Vi možete koristiti bilo koje eterično ulje po vašem izboru, tj. jedno od navedenih u uvodnom delu teksta ili mešavinu istih.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.