Doktorka Harlejn otkrila je neobičan znak da je vaš seksualni život u problemu!

Izvor: Svet plus, 14.Jun.2021, 09:56

Doktorka Harlejn otkrila je neobičan znak da je vaš seksualni život u problemu!

Doktorka Ketrin Harlejn otkrila je veoma neobičan znak da je vaš seksualni život u problemu! Mnogi to rade ali ona upozorava, ok samo van spavaće sobe.

Većina ljudi ima neki nadimak, neki vole da tepaju i svojim automobilima, recimo, ali ako imate nadimak i za polni organ, to baš i nije dobro.

Stručnjak za seks dr Ketrin Harlejn smatra da oni koji imaju nadimke za polne organe nisu baš prezadovoljni seksualnim životom.

Davanje nadimaka polnim organima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << kaže on, ima veze sa detinjstvom.

"To često dolazi od osećaja stida naših roditelja. Takođe, to ima veze sa društvenim i religijskiim pritiskom koji je ukorenjen u mnoge generacije", kaže dr Harlejn.

"Čak su i neki nadimci kojima smo naučeni da nazivamo genitalije smišljeni tako da osećamo stid zbog njih. Ukoliko roditelji nisu razgovarali sa vama o seksu na pozitivan način, to može da ima dugoročan efekat na vaš stav o seksualnosti i zadovoljstvu. Oni su sigurno mislili da rade ono što je najbolje za vas i nisu shvatili da to ima negativan uticaj", objasnila je.

Ona dodaje da je komunikacija ključna za zdravu vezu, pa "ako crvenite na sam spomen anatomski ispravnih naziva genitalija, kako onda da razgovarate o dubljim seksualnim temama?".

"Izbegavanje ovih razgovora nije dobra opcija. Da biste imali zdravu vezu i bili zadovoljni seksualnim životom, morate da imate slobodu da kažete partneru kako volite da vas dodiruje, na koji način najbolje postižete vrhunac, kao i da pitate šta njemu prija. Na taj način se odvija pozitivan, bezbedan dijalog o seksu između vas".

Doktorka za seks dodaje da je za zadovoljstvo seksualnim životom jako važno da možete iskreno i otvoreno da razgovarate sa partnerom o seksu.

Na kraju, dodaje da je jedino tokom odnosa prihvatljivo da genitalije zovete nekim nadimkom.

"U tim trenucima je važno da radite ono što vam najviše prija i što vas uzbuđuje, pa ako je to neka reč ili fraza, onda je sasvim u redu. Samo, neka ti nadimci ostanu u spavaćoj sobi".

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.