Dokazano: Deca nisu agresivnija zbog video igara koje obiluju nasiljem

Izvor: Scandal.rs, 01.Apr.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokazano: Deca nisu agresivnija zbog video igara koje obiluju nasiljem

Studija je takođe pokazala da će deca koja igraju multiplejer igre imati nešto manje poteškoća u kontaktu s drugom decom od onih koji se igraju sami. Ali oni koji su se uglavnom igrali sami imali su bolje ocene u školi i manje su bili agresivni. Međutim, naučnici zaključuju i da su svi ti uzorci mali i da video igre u globalu jesu statistički bitan, ali mali faktor u oblikovanju dečjeg ponašanja.

Oni su ispitivali decu od 10 i 11 godina o navikama i igrama, a od učitelja su >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << tražili procene o njihovom ponašanju, učestvovanju u nastavi i suočavanju s problemima. Iz toga su izvukli podatak da su oni koji igraju više od tri sata dnevno pokazivali veću agresivnost i bili manje aktivni u školi, što ukazuje da bi više uticaja moglo da ima vreme provedeno na igrama, a ne sam tip igara.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.