Dobitnici nagrade Zlatni globus

Izvor: Prva.rs, 13.Jan.2014, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnici nagrade Zlatni globus

Za najbolje filmove ove godine proglašeni su film „12 godina rob“ (12 years a slave) i „Američka prevara“ (American Hustle).

Pobednici i osvajači Zlatnog globusa za glumu ove godine su Kejt Blanšet za film „Plavi Jasmin“ (Blue Jasmine) i Metju Mekonahi za „Klub kupaca Dalas“ (Dallas buyers club).

Iako su Sandra Bulok i Džordž Kluni nedavno bili centar pažnje na dodeli „People’s choice“ nagrada, film „Gravitacija“ u kom glumi ovaj par dobio je samo Zlatni globus za najboljeg reditelja, odnosno nagradu je dobio Alfonso Kuaron.

Smatra se da su ove dve dodele nagrada najava za skorašnju dodelu Oskara, a za sada je mrtva trka između „Gravitacije“ i „Američkog prevaranta“. 
Film “Američka prevara” u naše bioskope  stiže 06. februara. “Ona” i “12 godina ropstva” našoj publici premijerno će biti prikazani na ovogodišnjem FESTU, a “Ona” će od 20. marta biti u redovnoj bioskopskopskoj distribuciji.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.