Dobio sam DOŽIVOTNU ZABRANU ULASKA U SRBIJU, ali imam ja moju Bosnu I ovaj pevač je vraćen sa naše granice

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024, 10:11

"Dobio sam DOŽIVOTNU ZABRANU ULASKA U SRBIJU, ali imam ja moju Bosnu" I ovaj pevač je vraćen sa naše granice

Pevao je nacionalističke pesme i zbog toga mu je onemogućen ulazak u našu zemlju.

Pevačica Selma Bajrami zadržana je juče na aerodromu kada je pokušala da uđe u Srbiju, nakon čega je odmah ukrcana u avion kojim je vraćena u Sarajevo.

Podsetimo, zbog njene zabrane oglasio se i doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin, koji je izjavio da je bosanskoj pevačici zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju, jer je Bajrami pred kamerama "ponosno pokazivala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << simbole "Velike Albanije"".

Međutim, ona nije jedina pevačica kojoj je zabranjen ulazak u Srbiju. Tako je 2021. godine učesnik popularnog takmičenja "Zvezde Granda", Sadik Hasanović takođe dobio zabranu ulaska u Srbiju, zbog pevanja nacionalističkih pesama.

Sadiku je 2. avgusta 2021. godine zabranjeno da uđe u Srbiju, a onda se on oglasio i rekao da nije ni pokušavao da dođe u Srbiju već u svoj Novi Pazar.

- Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak. Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom, ali da bih došao do Novog Pazara, a ne u Srbiju. Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično deo Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak. Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski deo Sandžaka i tamo pevati - rekao je tada Sadik za "Informer".

- Dobio sam sada papir da sam vraćen s granice. Ljudi moji, prema informaciji koju sam ja dobio ta zabrana je doživotna – rekao je on za "Avaz".

Srbija Danas/Informer/Avaz/Prenela I.S.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.