Đurđevdan u domu Boža Vreća: Pogledajte kako izgleda slavski kolač i sa kim ga pevač lomi

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 20:33

Đurđevdan u domu Boža Vreća: Pogledajte kako izgleda slavski kolač i sa kim ga pevač lomi

Jedan od svečara.

Pripadnici Srpske pravoslavne crkve danas obeležavaju Đurđevđan, jedan od najvažnijih praznika u narodnom kalendaru Balkana. Mnogobrojni vernici Đurđevdan praznuju i kao krsnu slavu, a procenjuje se da Đurđevdan, po broju svečara, na drugom mestu u Srbiji i na prvom mestu u Republici Srpskoj.

Jedan od svečara je i Božo Vrećo, poznati pevač sevdalinki i modernih pesama inspirisanih ovim muzičkim žanrom tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On je slavu proslavio sa svojom majkom. Na svom Instagram profilu pokazao je deo bogate trpeze ali i upečatljivo ukrašen slavski kolač.

On je čestitao svojoj majci slavu, ali je poželio da sv. Georgije zaštiti sve, pozivajući se na legendu o pobedi ovog sveca nad ažadadjom, kako se najčešće i predstvalja na pravoslavnim ikonama.

- Srećna slava Đurđevdan, majčice moja! Uspeo sam stići u podne da slomimo slavski kolač skupa, blagoslov je što je sa nama i na svemu ti Svemogući Hvala! Na ovaj sveti dan, neka sv. Georgije zaštiti od aždaja ljudskih jer sva moja ljubav je uzvišena pesma Bogu, uvek i svagda,

i u dobru i u zlu,

A post shared by Vreco Bozo (@bozovreco)

Inače, Vrećo i nejgova majak su veoma vezani.

- Ona je muza koja je uvek bila na mojoj strani, moja potpora, neiscrpna inspiracija i ljubav koja ne poznaje granice - rekao je jednom prilika Božo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.