Dan posvećen Milanu Delčiću – Delči VIDEO

Izvor: Poznati.info, 13.Sep.2013, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan posvećen Milanu Delčiću – Delči VIDEO

Koncerti, takmičenje demo bendova i otkrivanje spomen ploče muzičaru Milanu Delčiću-Delči biće održano u subotu 14. septembra na beogradskoj opštini Čukarica.

Spomen ploča muzičaru i multimedijalnom umetniku Milanu Delčiću-Delči biće svečano otkrivena u subotu u 17 časova na kući u kojoj je živeo i stvarao u ulici Mile Jevtović 20, na Čukarici.

Otkrivanju će prisustvovati članovi Delčine porodice, predstavnici opštine Čukarica, koja postavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << spomen ploču, nekadašnji članovi grupe “U škripcu”, kao i brojni prijatelji, kolege, poznanici…

Milan Delčić-Delča (1960-2011) bio je multimedijalni umetnik – dramaturg, pisac, performer, pevač grupe U škripcu – koji je svojim stvaralaštvom, ali i izuzetno pozitivnim životnim stavom, bio otelotvorenje dobrog duha Čukarice i Beograda.

Postavljanjem spomen ploče biće označen i početak prvog takmičarskog festivala perspektivnih pop i rok izvođača “Dan D”, koji je posvećen uspomeni na Delču, a njegov program će se 14. septembra odvijati uz slobodan ulaz za publiku od 18 do 22 sata na pozornici na otvorenom na platou “Šoljica” na Banovom Brdu (Ščerbinova ulica nadomak Požeške).

U takmičarskom delu “Dana D” nastupiće rok grupa “Stena” (Novi Sad), indi pop “Sinestezija” (Beograd), novotalasni “VIS Novi dan” (Zaječar), pop art bend “Omnibusi” (Kosovska Mitrovica), pankeri “Bolesna štenad” (Beograd), alternativni “Haos” (Novi Sad), grandž metal “GodDamn” (Vranje) i pop rokeri M.O.B.S. (Banja Luka).

Ttri najbolja bnda po odluci stručnog žirija očekuju vredne nagrade. Voditelj programa biće Dejan Cukić, a u revijalnom delu nastupiće bend “The Dibidus”.

Izvor: Blic.rs

Nastavak na Poznati.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pop i rok festival mladih "Dan D" - uspomena na Delču

Izvor: Press, 14.Sep.2013, 09:14

Festival će početi otkrivanjem spomen ploče na kući u kojoj je Delča živeo i stvarao (u ulici Mile Jevtović, 20), najavili su organizatori - Gradska opština Čukarica i promoterska kuća "Long Play"... Muzički program biće održan na pozornici na otvorenom, u Ščerbinovoj ulici koja se...

Nastavak na Press...

Otkrivena Delčina spomen-ploča (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 14.Sep.2013

Otkrivanju su prisustvovali članovi Delčine porodice, predstavnici opštine Čukarica koja postavlja spomen-ploču, nekadašnji članovi grupe U škripcu, kao i brojni prijatelji, kolege, poznanici

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.