Da li znate kakve koristi možete imati od alge - spirulina?!

Izvor: Svet plus, 25.Mar.2024, 12:51

Da li znate kakve koristi možete imati od alge - spirulina?!

Da li znate šta je i kakve koristi možete imati od alge koju nazivaju "spirulina"?! Ona povećava izdržljivost, borac je protiv raznih bolesti, uklanja toksine iz organizma, poboljšava varenje, idealna je u borbi protiv starenja...
Spirulina je jednostavna jednoćelijska mikroskopska plavo-zelena alga (cijanobakterija). Postoje dve vrste, Arthrospira platensis i Arthrospira maxima. Vrste Arthrospira platensis i Arthrospira maxima nekada su bile klasifikovane u rodu Spirulina. Sada postoji saglasnost da su zapravo u rodu Arthrospira; ipak, i pomalo zbunjujuće, stariji termin Spirulina ostaje u upotrebi iz istorijskih razloga.
Spirulina se uzgaja širom sveta; koristi se kao dijetetski dodatak, kao hrana; i dostupna...

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.