Da li znate da postoji zgodna musaka? Super je za letnji ručak! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 04.Avg.2023, 10:28

Da li znate da postoji zgodna musaka? Super je za letnji ručak! (RECEPT)

Da li znate da postoji zgodna ili mršava musaka? Super je za letnji ručak, lagana, kremasta i sočna... oduševiće baš svakoga ko je bude probao! Pogledajte recept za zgodnu musaku.

Zgodna musaka ne sadrži meso, valjda je zbog toga zgodna i mršava ili je nešto drugo u pitanju, procenite sami nakon što probate ovaj super letnji ručak!

Potrebno za musaku:

100 ml mleka

250 ml pavlake za kuvanje

Oko 500 grama krompira >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

3 glavice crnog luka

1 kašika brašna

so i začini po ukusu

1 jaje


Priprema:

Krompir oljuštite i skuvajte ali ne potpuno da biste ga kasnije lakše isekli. Može u ljusci, može i bez, a kada se ohladi iseći ga na kolutove. Dok se krompir hladi, iseckajte luk i propržite ga na ulju samo dok ne omekša.

Nauljiti odgovarajuću posudu za pečenje pa staviti deo prženog luka, zatim deo krompira i tako dok ne utrošite i luk i krompir. Umutiti jaje, dodati mu pavlaku za kuvanje, 100 ml mleka, so i začine po želji i ovim nalijte vašu zgodnu musaku. Potrebno je da pečete u rerni na 200 stepeni, ne manje od 30 minuta.

Prijatno!

Napomena: Možete dodati i sitno seckanu slaninicu i to u momentu kada pržite luk, da se malo zajedno izdinstaju, mada je musaka ukusna i ovakva kakava je bez ikakvog mesa.

Krompir možete seći i na kockice, a ne na kolutove.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.