Da li ste znali šta se sve nalazi u jednoj kesici čaja?!

Izvor: Svet plus, 23.Jun.2022, 13:31

Da li ste znali šta se sve nalazi u jednoj kesici čaja?!

Da li ste znali šta se sve nalazi u jednoj kesici čaja?! Rezultati istraživanja su šokantni. Biće vam muka kada čujete i teško da ćete ih više koristiti!

Čaj se širom sveta pije hiljadama godina, i brojni rituali su vezani za ovaj napitak.

Koliko je čaj zdrav, čuli smo sigurno milion puta…

Međutim, mnogi će možda promeniti mišljenje kada čuju šta se sve nalazi u kesicama čaja.

Verovali ili ne, u samo 40 uzoraka >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << naučnici su otkrili tragove čak 1.200 različitih vrsta beskičmenjaka. Oni iza sebe ostavljaju tragove na lišću čajeva koje su jeli ili samo prešli preko njih.

To uključuje razne izlučevine, izmet i spoljne slojeve mrtvih tkiva.

– Ono što nas je, u stvari iznenadilo je ogromna raznolikost koju smo otkrili – kaže genetičar Henrik Krehenvinkel sa Univerziteta u Triru i dodaje:

– U jednoj kesici zelenog čaja otkrili smo tragove čak 400 vrsta insekata.

Istraživači su iz uzoraka čajeva i biljaka pronašli tragove 3.264 vrste beskičmenjaka, kao i DNK tragove bubašvaba, vaški, paukova, leptira, muva, bogomoljki i drugih insekata.

Krehenvinkel i njegove kolege sumnjaju da je tolika raznolikost u tragovima zastupljena zbog načina na koji se biljke prerađuju: biljke se melju i sitne DNK materijal iz svih delova polja u kojima se uzgajaju, što se meša sa biljnim materijalom koji se posle pakuje u kesice.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.