Da li ste znali da naša koža obožava masti?!

Izvor: Svet, 09.Apr.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste znali da naša koža obožava masti?!

Omega – 3 masne kiseline spas su za sve tipove kože jer regulišu produkciju ulja i na taj način sprečavaju pojavu akni, hidriraju kožu i maksimalno usporavaju njeno starenje.
Zahvaljujući nauci danas znamo koje su masnoće dobre, a koje loše za naše telo i um. Ali, osim što rade čuda za naš metabolizam i hrane organizam, „dobre“ masti pomažu nam i da izgledamo odlično iznutra, ali i spolja!
To je i logično, jer tajna spoljašnje lepote krije se u našem zdravlju, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ove masnoće pomažu našem telu hraneći ga i hidrirajući iznutra.
Zašto su Omega-3 masti dobre za vašu kožu:
Pre svega, ove su masti spas za sve tipove kože jer regulišu produkciju ulja i na taj način sprečavaju pojavu akni, hidriraju kožu i maksimalno usporavaju njeno starenje.
Osim toga, rade kao antioksidansi, a imaju i protivupalno dejstvo što znači da je koža zaštićena od štetnih sunčevih zraka, koje su prvi uzrok preuranjenog starenja kože.
Zašto su dobre za vašu kosu:
Pomažu u njenom rastu! Omega-3 masti vidljivo podstiču njen sjaj i gustoću, poboljšavaju cirkulaciju temena, neguju folikule i obnavljaju zdrav ciklus rasta kose.
A za nokte?

Da li vaše prehrambene navike uključuju dovoljnu količinu namirnica koje sadrže dobre masti? Odgovor će vam dati vaši nokti. Zdravi, čvrsti nokti bez crvenila ili lakog pucanja pravi su znak zdravih prehrambenih navika.
Kako svoju dijetu ispuniti zdravim mastima?

Omega-3 masti u velikoj se količini nalaze u masnoj ribi poput lososa i bakalara, kao i u ribljim uljima. Iste je moguće pronaći u kapsulama za one kojiima se riblje ulje i ne čini privlačnom opcijom za konzumaciju. Iste masnoće u visokom procentu se nalaze u nekim orašastih plodovima poput oraha, boba i lanenog ulja .

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Da li ste znali da naša koža obožava masti?!

Izvor: Scandal.rs, 09.Apr.2015

Omega – 3 masne kiseline spas su za sve tipove kože jer regulišu produkciju ulja i na taj način sprečavaju pojavu akni, hidriraju kožu i maksimalno usporavaju njeno starenje...Zahvaljujući nauci danas znamo koje su masnoće dobre, a koje loše za naše telo i um. Ali, osim što rade čuda za...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.