
Izvor: Svet plus, 30.Mar.2020, 11:40 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Da li ste probali Red Velvet tortu? Ovo je torta spakovana u kuglice! (RECEPT)
Da li ste nekada probali Red Velvet tortu? Da li znate da je njen naziv poptuno opravdan? Ta torta je stvarno mekana u baršunasta i sasvim posebna, a pojede se u rekordnom roku. Ovo je torta spakovana u kuglice!
Potrebno:
Biskvit:
1 jaje
100 ml ulja
120 g šećera
¼ kašičice soli
120 ml jogurta 2,8% m.m.
160 g brašna
½ kašičice sode bikarbone
1-2 kašike >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << crvene gel boje
40 g putera
150 g sirnog namaza
200 g bele čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni a kalup za pečenje prečnika 26 cm obložite papirom za pečenje. Mikserom umutite jaje, so, ulje i šećer. Dodajte gel boju i dobro razmutite. Zatim dodajte jogurt, brašno i sodu bikarbonu. Sve sjedinite mikserom i izručite u pripremljen kalup. Pecite 30-35 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon pečenja, dobro ohladite koru a zatim je izmrvite na sitno. Ostavite malo mrvica da ukrasite gotove kuglice.
Dodajte puter sobne temeprature i sirni namaz pa sve umesite rukama da dobijete smesu takvu da kada je stisnete prstima zadržava oblik. Formirajte kuglice i stavite ih na poslužavnik obložen aluminijumskom ili prozirnom folijom pa ohladite u frižideru minimum 30 minuta.
Za to vreme rastopite čokoladu. Svaku kuglicu prelijte rastopljenom čokoladom. Ja to radim ovako: na viljušku postavim kuglicu a onda kašikom prelivam rastopljenu čokoladu. Na taj način donji deo kuglice ostane bez čokolade i tako ne puca kada se kuglice ohlade u frižideru. Prelijte sve kuglice pa ostatkom čokolade napravite šare i pospite mrvicama koje ste u početku odvojili.
Ohladite kuglice u frižideru i spremne su za služenje. Od ove količine dobićete 24 kuglice veličine oraha.
Prijatno!