Da li ste naseli na neku od prvoaprilskih šala? Evo šta je bilo u ponudi širom planete

Izvor: Scandal.rs, 01.Apr.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste naseli na neku od prvoaprilskih šala? Evo šta je bilo u ponudi širom planete

Independent” je objavio da će američka imigraciona služba ubuduće biti gostoljubivija prema onima koji ulaze u njihovu zemlju, jer sadašnji pristup ne prolazi dobro kod turista. Stoga će se ubuduće odevati u uniforme sa prugama i zvezdama poput američke zastave, a putnike će nakon kontrole pasoša pozdravljati laganim udarcem šakom o šaku.

Isti medij našao je i novi posao za Džeremija Klarksona koga je nedavno otpustio BBC. Prema njima otpušteni voditelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << emisije “Top Gear” će uhlebljenje kod britanskog premijera Dejvida Kamerona, gde bi radio kao posebni savetnika za prevoz, čiji će zadatak biti između ostalog podizanje ugleda britanskih vozača u svetu.

Osim ovih vesti, “Independent” doneo je i vest da su fudbalski klub Arsenal i proizvođač sportske opreme “Puma” ujedinili snage i predstavili novu loptu, posebno dizajniranu za igrače koji igraju levom nogom. Prvi su je iskušali Santi Kazorla, Mesut Ozil, Naćo Monreal i Ektor Belerin, koji su naprosto oduševljeni.



Sve više dokaza upućuje na to da zmajeve više ne treba da smatramo bićima iz legendi i mašte i da uticaj ljudi na svetsku klimu možda povećava šanse za ponovno pojavljivanje ovih zveri“, piše na naslovnoj strani sajta “Nature“.

Policijska stanica u Redklifu je na Tviteru objavila da građani mogu odlučiti koga od zatvorenika žele osloboditi iz zatvora, a onaj sa najviše glasova dobija i plaćeni odmor.

Njihove kolege iz Novog Južnog Velsa u Australiji objavili su na Tviteru da za svoje potrebe nabavljaju kamile!

Makedonski “Telegraf” objavio je da su arheolozi otkrili grobnicu Aleksandra Velikog na lokalitetu Bonči.

Britanski Radio 4 objavio je da će FIFA povećati golove za 15 centimetara u širinu i visinu, a donose i citat Dejvida Bekama koji kaže da će to “povećati interes za fudbal, jer biste imali više uspešnih šuteva pa bi igra postala puno lakša za prosečnog igrača“.

The Sun” je napisao, da će se Bekam naći na novoj novčanici od 20 funti.

Telegraph” piše o planu da se kosi toranj u Pizi pretvori u luksuzni hotel, a novcem koji bi zaradili od Hotela 3.99, što označava ugao pod kojim je nagnut, redovno bi mogli da ga obnavljaju. Cena noćenja u hotelu je sitnica, samo 20.000 evra.

Nemačka “Commerzbanka” objavila je da je grčki ministar financija Janis Varufakis u nastojanju da reši grčke finansijske probleme predložio uvođenje jednokratne licence na korištenje Pitagorine teoreme – cena jedan evro. Računajući od 1. aprila 570 godine pre nove ere Grčka bi time zaradila 107,443,980,002,362,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 evra po kamati od četiri odsto, izračunali su pedantni nemački bankari.

Besplatni londonski dnevnik “Metro” objavio je fotografiju žene koja skače po trampolini kako bi dohvatila proizvode na gornjim policama. To je nova usluga koju je ponudio lanac supermarketa “Tesco“, dodaje list.

#Tesco trials the world’s first bouncy aisles http://t.co/9WHKgLePXB pic.twitter.com/UjqHXnaw27

— Retail Gazette (@retailgazette) April 1, 2015

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

Da li ste naseli na neku od prvoaprilskih šala? Evo šta je bilo u ponudi širom planete

Izvor: Svet, 01.Apr.2015

Kao i svake godine prvi aprila je dan šale, a veliki broj evropskih medija odlučio je se barem u jednom vešću poigra sa realnošću i našale se sa svojim čitaocima. . “Independent” je objavio da će američka imigraciona služba ubuduće biti gostoljubivija prema onima koji ulaze u njihovu...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.