Da li je River Finiks morao da umre?

Izvor: Prva.rs, 31.Okt.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je River Finiks morao da umre?

Gevin Endruz, Riverov brat ali i urednik - saradnik magazina “Rolling Stone”, u svojoj knjizi “Poslednja noć u Vajper Rumu – River Finiks i Holivud koji je ostavio iza sebe” tvrdi da su Riverov brat glumac Joakim Finiks i njegova devojka Samanta Matis morali odmah da pozovu hitnu kada je on počeo da povraća te kobne noći 1993. godine.
Umesto toga, oni su tvrdili da je sve u redu, a pozvali hitnu tek kada je River pao u šok.
River Finiks je umro na današnji dan 1993. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << u 23. godini zbog koktela heroina i kokaina koji je uzeo u noćnom klubu “Vajper Rum”.
Edvards u knjizi kaže da su River i njegovi prijatelji bili “mladi i preplašeni” i da “nisu znali šta da rade u situaciji u kojoj su se našli”. On otkriva da je River u to vreme razmišljao o odlasku iz Holivuda i iz sveta glume, iako je pred njim bila obećavajuća karijera.
River je u to vreme bio veoma poznat kao “novi Džejms Din” i to zbog uloga u filmovima poput “Budi uz mene” i “Indijana Džouns”. Takođe ga je pratio glas narkomana sa ozbiljnim problemom sa heroinom.
Te noći kada je umro, River je otišao u klub Džonija Depa, gde se našao sa sestrom Rejn, bratom Joakimom i devojkom Samantom Matis. Došli su da gledaju nastup grupe “Red Hot Chilli Peppers”, a River je hteo da svira sa bendom.
U knjizi Edvards navodi da je Riveru rečeno da za njega nema mesta na pozornici, pa se on vratio za svoj sto i uzeo smrtonosnu dozu kokaina i heroina, zbog čega je pao sa stolice i počeo da povraća.
Ali umesto da pozove hitnu pomoć, Joakim je podigao Rivera i na kratko ga izveo iz kluba, gde je glumac pao na zemlju i pao u šok. Njegova sestra Rejn je pokušala da pomogne tako što mu je sela na grudi.
Nakon nekoliko trenutaka, iz kluba je izašla glumica Kristina Eplgejt, koja se rasplakala kada je videla šta se dešava. Joakim, kojem je tad bilo samo 19 godina, tvrdio je sve vreme da ima sve pod kontrolom, ali je na kraju pristao da zove hitnu pomoć kojima je rekao da “brzo dođu jer mu brat umire”.
River je umro u 1.51 posle ponoći u bolnici.
Njegova smrt se u Holivudu smatra velikom tragedijom jer je važio za talentovanog glumca koji bi verovatno imao odličnu karijeru.
Nominovan je za Oskara 1988. godine za ulogu u filmu “Running on Empty” gde je glumio sina u porodici begunaca. Takođe je dobio dosta hvale za ulogu u nezavisnom filmu “Moj privatni Ajdaho” u kojem su on i Kijanu Rivs glumili prevarante.
Međutim, River je imao problematično detinjstvo. Njegovi roditelji su bili članovi sekte “Deca Boga”, zbog čega su se često selili. Navodno je izgubio nevinost sa četiri godine, što je ostavilo trag na njegovoj psihi.
Edvard u knjizi takođe tvrdi da je pre smrti River pristao da glumi u filmu “Intervju sa vampirom” i “Tamna krv” ali da je svom ocu rekao da će posle ta dva filma prestati da se bavi glumom jer je Holivud previše korumpiran.
Izvor: Novimagazin
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.