Da li će računari uskoro prenositi ljudsku ličnost?!

Izvor: Scandal.rs, 04.Apr.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će računari uskoro prenositi ljudsku ličnost?!

Nemački naučnik i osnivač laboratorije Google X, Sebastijan Tren, ocenio je da će računari uskoro moći da prenose složenost ljudske ličnosti.

Tren u čijoj laboratoriji su razvijene Google Glass (naočare) za pristup internetu i Google automobil bez vozača, izjavio je da bi računari koji sada prenose podatke mogli jednog dana da prenose i „složenost ljudske ličnosti“.

Mislim da smo samo zagrebali površinu kompjuterske tehnologije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << Skoro sve što je zanimljivo, nije još smišljeno“, rekao je Tren na jednoj tribini na Univerzitetu „Stanford“, na kojoj je bio i začetnik interneta, inženjer Dag Engelbart.

Možda ćemo doći do tačke da možemo da prenosimo lična iskustva preko kompjutera, a možda čak i samu našu ličnost. Možda ćemo jednog dana imati računar koji će biti ‘Sebastijan’“, odnosno da će on, Sebastijan Tren, dobiti digitalnog dvojnika”, rekao je taj nemački programer.

Tren je već ranije predvideo leteće automobile i računare ugrađene u ljudsko telo.

Međutim, Džejson Lanijer, začetnik virtuelne stvarnosti i autor dela o filozofiji računara, sumnja da će kompjuteri moći da prenose ličnost.

Lanijer je čak upozorio da bi tehnološki napredak mogao da poveća nejednakost među ljudima.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.