Da je MOJA MERIMA tu, bilo bi lakše.. POSLEDNJI intervju Nine Pavić Molim Boga da se metastaze ne šire

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2024, 15:53

"Da je MOJA MERIMA tu, bilo bi lakše.." POSLEDNJI intervju Nine Pavić "Molim Boga da se metastaze ne šire"

Nina nikada nije zaboravila na podršku koju joj je sestra pružala.

Nina Pavić, učesnica šoua „Nikad nije kasno“ i sestra Merime Njegomir, preminula je danas, u 61. godini nakon duge i teške borbe sa kancerom.

U poslednjem intervjuu koji je dala za "Grand", Nina je govorila o svojoj lavovskoj borbi sa rakom koja je trajala više od dve decenije.

Ona je pre samo sedam meseci, nakon što joj se zdravstveno stanje pogoršalo, želela da svojom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pričom ohrabri žene koje prolaze kroz težak period kao i ona, i ulije im nadu i snagu da se ne predaju.

-Ako svojom pričom ubedim bar jednu devojku, ženu da ode kod lekara na preventivni pregled i da tako spasem nečiji život, biću srećna- govorila je Nina koja nikad nije želela da potresnim detaljima iz svog života „kupi“ poene kod publike, te je u vreme takmičenja u šouu veterana krila da je bolesna.

-Nikad nisam htela da pričam o bolesti, ne volim to, jednostavno ne želim druge ljude da opterećujem stvarima koje nisu lepe. I u vreme takmičenja u ‘Nikad nije kasno“ sam vodila bitku sa kancerom, ali nisam htela da pričam o tome, želela sam da me ljudi slušaju, a ne da me sažaljevaju zbog bolesti– rekla je pre samo sedam meseci za Grand i otkrila da dugo bije bitku sa opakom bolešću.

-Moja borba traje od 2001. godine, imala sam osam kancera, na žalost sada metastaze i sada bijem onu najtežu bitku. Do sad je bilo osam malignih tumora za 23 godine, ali je bilo lakše, uklone se, nekoliko terapija i to je to, ovo je sad mnogo neizvesnije, ali ne dam se i nadam se pobedi. Četvrti put idem na hemioterapiju, ovu poslednju sam počela u decembru i ne predajem se, iako je teško– pričala je Nina kojoj su metastaze u leđima dodatno otežavale kretanje.

Najveća tuga i bol bili su što je njena najveća snaga i podrška, sestra Merima Njegomir otišla u neki bolji i lepši svet.

Pevačica do samog kraja života nije mogla da preboli prerani odlazak sestre.

Da mi je Merima moja tu, sve bi bilo lakše. Uvek smo se zajedno borile sa protiv moje bolesti, ona je bila moja najveća podrška u svemu. Njen prerani odlazak boli kao prvog dana i svakim nedostaje sve više– s knedlom u grlu je govorila, tvrdeći da će sećanje na Merimu živeti večno.

Pevačica je uprkos bolu, smogla snage da uđe u studio i snimi pesmu "Kad slavuj utihne", koju je posvetila njenoj Merimi.

-Pevala sam je na koncertima u Sarajevu i Tešnju koji su bili posvećeni mojoj Merimi, ali morala sam da se zaustavim. Ne daju mi bolovi da toliko budem aktivna i da pevam, sad Molim Boga samo da metastaze ne počnu da se šire - nadala se Nina za Grand.

Srbija Danas/Grand.nova.rs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.