Da ima pravo, Bog bi mu dao MATERICU! Lukas dobio podršku Končite, a ovako je vređao LGBT populaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2022, 14:28

"Da ima pravo, Bog bi mu dao MATERICU!" Lukas dobio podršku Končite, a ovako je vređao LGBT populaciju

Promenio ploču...

Austrijska pevačica odnela je trofej s "Evrovizije" održane 2014. godine u Kopenhagenu, s pesmom "Rise like a phoenix" - a to je za njenu zemlju bila druga pobeda u istoriji ovog takmičenja

Menadžer Saša Mirković je mnoge začudio Instagram storijem u kom je saopštio kako će Acu Lukasa u Torinu podržati i Končita Vurst.

- I Končita podržava našu ekipu i Lukasa! Biće sa nama u Torinu - napisao je on uz zajedničku fotografiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s Vurstovom, koja je 2014. odnela pobedu na "Evroviziji"

Lukas će se takmičiti za predstavnika Srbije na "Evroviziji" s pesmom "Oskar". Čim je bila objavljena, numera je pobrala brojne simpatije šublike.

Inače, pesmu je zajedno s Acinim menadžerom i producentom Sašom Mirkovićem pisao i Saša Nikolić. Potpisuje je i Mirjana Mijatović.

Pevač je uveren da će ove godine odneti pobedu na "Beoviziji", jer je, kako kaže, pesma "Oskar" - najbolja koju je snimio u karijeri.

Podsećanja radi, Aca Lukas je 2018. godine u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi svojim govorom osudio ponašanje LGBT populacije i govorom mržnje se oglušio o prava ove manjine. Povodom njegovih iskaza reagovalo je i udruženje "Da se zna". Ono je Poverenici za zaštitu ravnopravnosti podnelo pritužbu zbog, kako navode, govora mržnje Aleksandra Vuksanovića poznatog kao Aca Lukas i uvreda na račun LGBT zajednice tokom gostovanja u emisiji Hepi televizije. Začuđujuća je činjenica da se pevač opredelio da predstavlja našu zemlju na evropskom muzičkom takmičenju čija je većinska publika baš ona koju je pre nekoliko godina vređao. Uz to, folkeru u ovom trenu ne smeta podrška Končite, koja predstavlja baš sve ono što je on pominjao u negativnom kontekstu.

- Da ima pravo, Bog bi mu dao matericu, a ne gu*icu!   /   Nije ništa ugroženo kod p*dera. Mozak, kod njega je ugrožen mozak  - samo su neke od homofobičnih izjava Lukasa koje je izrekao 2018. godine u "Ćirilici".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.